Obert dels Estats Units

Verdasco venç Murray i Muguruza cau contra la 202 del món

El britànic ha acusar Fer d'haver parlat amb el seu entrenador durant el descans

1535592318 261629 1535592391 noticia normal

1535592318 261629 1535592391 noticia normal

3
Es llegeix en minuts

Sort dispar per als espanyols en la jornada nocturna de dimecres en l’Obert dels Estats Units. El nom propi, quant a l’alegria, és el de Fernando Verdasco. El tennista madrileny ha derrotatAndy Murray (5-7, 6-2, 4-6, 4-6) en tres hores i mitja de partit. El britànic, exnúmero 1 del món, amb prou feines ha pogut jugar el 2018 per culpa d’una successió de lesions al maluc i, a Nova York, tornava a disputar un Grand Slam, cosa que no feia des de Wimbledon de l’any passat.

Tot i això, Murray ha mostrat el seu millor tennis en alguns moments del partit. Fer s’ha emportat el primer set i l’escocès ha respost en el segon amb la seva millor arma: el revés. Però no ha sigut regular. Verdasco s’ha adjudicat el tercer set gràcies als nombrosos errors no forçats i, en el quart i definitiu, ha sigut superior en tot moment. Malgrat això, l’últim joc no ha estat exempt d’emoció ni de polèmica. Murray ha desaprofitat tres boles de ‘break’ i Verdasco, tres de partit, amb una doble falta inclosa. A més, el madrileny ha discutit amb l’àrbitre –i el públic–després que l’amonestés per haver superat el límit dels 25 segons per treure. Malgrat tot, ha acabat tancant el partit. Després del matx, el pupil de Nacho Truyol ha volgut elogiar Andy Murray: "Ha jugat cada punt tot i que no estava al cent per cent per la la seva cirurgia. És un lluitador increïble i ha posat les coses difícils".

No obstant, els dos tennistes han discutit després del partit. L’origen, una queixa de Murray: "He anat a dutxar-me. Ell s’estava banyant amb gel. Quan he sortit de la dutxa, el seu entrenador, el seu... no sé si juga a dobles amb ell, però un dels jugadors espanyols de dobles, era allà, parlant-li, i no se’t permet parlar amb el teu entrenador. He anat a dir-ho al supervisor. Aquest és un dels esdeveniments més grans del món. Si hi ha normes, les has de seguir", ha denunciat l’escocès. Posteriorment, Fernando Verdasco ha negat l’acusació: "Potser m’ha vist parlar en espanyol i ha pensat que era el meu entrenador, no ho sé. M’he creuat amb el meu entrenador, però no hem dit ni una paraula", s’ha defensat el madrileny.

Fernando Verdasco s’enfrontarà, en tercera ronda, amb l’argentí Juan Martín del Potro, tercer en el rànquing ATP.

Derrota inesperada

Garbiñe Muguruza ha caigut, contra tot pronòstic, contra la txeca Karolina Muchova (3-6, 6-4, 6-4), número 202 del rànquing de la WTA i que va accedir a la fase final de l’Obert dels Estats Units després de superar la prèvia. L’espanyola ha començat bé. S’ha posat 5-0 a favor en el primer set i, malgrat una ruptura en contra, se l’ha acabat emportant amb comoditat. Però la pel·lícula ha canviat. Ha començat el segon set a remolc i, tot i recuperar-lo, l’ha acabat cedint quan servia per situar el 5-5 en el marcador.

Muguruza no s’ha trobat còmoda en cap moment. De fet, no ha semblat ella, perquè no ha mostrat els símptomes més reconeixibles del seu joc. Falta de potència i amb dificultats a l’hora de moure’s a la pista, ha donat ales a la seva rival. I Muchova no ho ha desaprofitat. Muguruza s’ha posat amb un 'break' a favor en el tercer, però ha estat un miratge. La txeca ha remuntat i s’ha emportat el partit.

Notícies relacionades

Després del matx, l’espanyola no s’ha mostrat descontenta per com havia jugat: "El meu joc no l’ha afectat, estava jugant molt bé i el meu nivell encara no és l’adequat. Hem disputat bons punts i ella s’ha envalentit i ha jugat encara millor. La pròxima vegada jugaré millor per vèncer-la", ha declarat després del matx.

Lara Arruabarrena, per la seva banda, ha encaixat una contundent derrota contra la també txeca Barbora Strycova (6-0, 6-1).