CANDIDATURA FERMA

Madrid compromet 10 milions per acollir la Copa Davis

La capital espanyola competeix amb Lilla per ser la seu del nou format de competició el 2019

lmendiola38346126 gra443  madrid  08 05 2017   el defensa del fc barcelona ger180822185850

lmendiola38346126 gra443 madrid 08 05 2017 el defensa del fc barcelona ger180822185850 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts

La Comunitat il’Ajuntament  de Madrid s’han compromès a aportar 4,5 milions euros cadascuna, a què cal sumar un altre milió més per part d’Ifema, per a la celebració de la Copa Davis a la capital espanyola l’any que ve.

El vicepresident del Govern regional, Pedro Rollán, ho ha expressat així durant una visita a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) Arroyo Culebro Cuenca Media-Alta.

Rollán ha recordat que la Federació Internacional de Tennis (ITF) ha recolzat en la seva reunió general feta recentment a Orlando (EUA) amb un 71,43 per cent dels seus vots a favor, el nou format de competició de la Copa Davis, que entrarà en vigor l’any vinent, esquema proposat pel grup Kosmos, presidit per Gerard Piqué.

L’ITF  comunicarà pròximament la designació de la ciutat que acollirà la primera edició d’aquesta nova Copa Davis. En principi, Madrid, del 18 al 24 de novembre, hauria d’acollir aquest primer esdeveniment l’any 2019, i la localitat francesa de Lilla i la nord-americana d’Indian Wells  les dues següents, tot i que és possible fins i tot que la capital espanyola pugui rebre les dues primeres edicions.

El conseller de Cultura, Turisme i Esports, Jaime de los Santos, ha parlat amb Gerard Piqué, el màxim responsable del grup Kosmos, organitzador de la competició, per ratificar el que anteriorment era “una carta de declaració d’intencions”.

Aposta doble

La Comunitat i l’Ajuntament de Madrid s’han compromès a aportar 4,5 milions d’euros, cadascuna de les dues Administracions, als quals cal sumar un milió d’euros més per part d’Ifema, per sostenir econòmicament el torneig, no només el 2019, sinó també el 2020.

Una part del torneig es disputarà a La Caja Mágica, mentre que les semifinals i la final serien al Wizink Center, ja que disposa de capacitat per a uns 15.000 espectadors, ha explicat.

Notícies relacionades

El vicepresident madrileny ha xifrat al voltant dels 200 milions d’euros el retorn econòmic de la Copa Davis, tot i que també ha destacat el seu impacte en la generació d’ocupació.

Amb el nou format, el torneig tindrà 18 nacions i presumptament els millors jugadors del món competint en una sola setmana que coronarà l’equip campió. 

Temes:

Copa Davis