LA FINAL FEMENINA

Halep acaba amb la seva maledicció a Roland Garros

La número 1 mundial guanya el seu primer Grand Slam al guanyar la nord-americana Stephens

lmendiola43680582 paris  france   09 06 2018   simona halep of romania plays s180609170741

lmendiola43680582 paris france 09 06 2018 simona halep of romania plays s180609170741 / CHRISTOPHE PETIT TESSON

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Enviado especial, París

Simona Halep va tirar la raqueta a terra, va aixecar els braços al cel i es va tapar la cara per plorar una altra vegada a París. Però aquesta vegada va ser de felicitat.  Després de tres fracassos, la tennista romanesa ha aconseguit guanyar el seu primer Grand Slam al vèncer a la final de Roland Garros la nord-americana Sloana Stephens per 3-6, 6-4 i 6-1.  

La final o ha començat bé per a Halep, que ha cedit el primer set. Ansiosa i nerviosa per la pressió de les seves derrotes a les finals anteriors contra Maria Xaràpova (2014), Jelena Ostapenko (l’any passat) o Caroline Wozniacki (al’Obert d’Austràlia aquest any) ha començat molt tensa. Res a veure a la manera de jugar en les semifinals contra Garbiñe Muguruza i Stephens ha sabut aprofitar la situació per avançar-se al marcador 6-3 i 2-0. Els ulls envermellits de Halep i el gest de frustració ho deia tot.

Notícies relacionades

Però la número 1 mundial s'ha resistit a una nova derrota i ha tret el seu orgull per donar la volta a la situació  després de trencar en blanc (0-4) la sacada de Stephens per igualar el marcador del segon set (2-2) i avançar-se 4-2. La nord-americana, número 10 mundial i campiona del’Obert dels Estats Units l’any passat, semblava que recuperava les opcions quan ha aconseguit empatar de nou el joc (4-4).  Halep ha aguantat la pressió amb valentia per fer un nou trencament i apuntar-se la segona mànega. Ha sigut definitiu.

Arantxa Sánchez va donar la copa

En el tercer set Halep ja no ha donat cap opció a Stephens, que només ha deixat guanyar un joc més abans d'acabar amb 2 hores i 3 minuts de sofriment i aixecar la copa Suzanne Lenglen que li ha entregat Arantxa Sánchez Vicario, campiona en tres ocasions, l'última vegada el 1998.  "Estic molt emocionada per aquest moment tan increible per mi", va dir la tennista romanesa, que ha tingut un record per a l'anterior campiona romanesa, Virginia Ruzici, que va aconseguir el títol el 1978 i ahir estava a les grades per animar-la, igual que la campiona olímpica de gimnàstica Nadia Comaneci.

Temes:

Roland Garros