ROLAND GARROS

El tècnic de Thiem: «¿La clau? Resar perquè Nadal no tingui un gran dia"

Galo Blanco analitza les opcions del jugador austríac a la final contra el campió mallorquí

lmendiola43671704 paris  france   june 08   dominic thiem of austra is seen du180609220650

lmendiola43671704 paris france june 08 dominic thiem of austra is seen du180609220650 / Ian MacNicol

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

“¿La clau?, resar perquè Nadal no tingui un gran dia”, deia dissabte Galo Blanco per analitzar les opcions de Dominic Thiem contra Rafael Nadal. El tècnic asturià, que treballa amb el tennista austríac des del mes de novembre passat, és conscient de la superioritat del número 1 a la final d’aquest diumenge (15.00 hores, DMAX i Eurosport).

“En 12 anys només l’han guanyat dos tennistes a París, així que no hi ha gaire més a dir, ¿no?. En terra és molt superior. No hi ha hagut ni n'hi haurà un altre tennista com ell», destacava Blanco minuts després de finalitzar l'entrenament a la pista número 3 de Roland Garros davant d'unes desenes d'aficionats. Res a veure a la multitud de la pista número 4, situada a 500 metres, on Nadal va realitzar el seu entrenament pilotejant ambMoyà, davant de diversos centenars d’aficionats i on el número 1 va haver de sortir protegit per un cordó membres de la seguretat.

 

Malgrat aquesta superioritat, Blanco, ex ‘top 50’, de la generació de Moyà i Corretja, que ha treballat amb jugadors com Milos RaonicAndrei Rublev i Karen Khatxanov, destacava que Thiem «ha de sortir amb la intenció de guanyar, convençut de les seves opcions».

Els plans de Thiem

El tennista austríac després de classificar-se per a la final va assegurar que tenia “un pla” contra Nadal. “S’ha de tenir –deia Blanco– , però no només un. S’ha de tenir un pla a, b, c... i fins a la zeta”. Per a Blanco les opcions de Thiem passen perquè “Nadal no tingui el seu millor dia i Thiem, sí”.

El tècnic destacava que el partit “dependrà de petits detalls. Els dos es coneixen perfectament. No hi ha secrets en el seu joc per a cap. Serà un partit diferent als que han jugat aquest any a Montecarlo (victòria de Nadal 6-2, 6-0) o Madrid (triomf de Thiem, 6-4, 6-4)”.

L’estrena de Thiem en una final de Grand Slam és un factor que “pot influir”, segons admetia Blanco. Demà [per aquest diumenge] és una novetat per a ell i portarà la pressió per dins, però no és el gran favorit”.

Notícies relacionades

El fet de jugar un partit a cinc sets el preocupava menys. “Té físic per aguantar set hores si és necessari en pista, físicament Thiem és una bèstia. El tema és mantenir el nivell mental”, deia el tècnic asturià. Les prediccions de mal temps i pluja les valorava amb escepticisme. “Rafa Nadal juga també bé en aquestes condicions adverses”, advertia.

 

Temes:

Roland Garros