VICTÒRIA CONTUNDENT

Nadal apunta a l'onzena a Roland Garros

El número 1 mundial es desfà sense contemplacions de Del Potro en poc més de dues hores

jpujol43665226 spain s rafael nadal plays a backhand return to argentina s 180608174442

jpujol43665226 spain s rafael nadal plays a backhand return to argentina s 180608174442 / ERIC FEFERBERG

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Enviado eespecial, París

L’onzena ja és a l’objectiu de Rafael Nadal. El deu vegades campió de Roland Garros tornarà a ser en una final a Roland Garros després de desfer-se en les semifinals de Juan Martín Del Potro per 6-4, 6-1 i 6-2 amb una contundència inapel·lable.  L’últim rival serà l’austríac Dominic Thiem, l’únic que l’ha derrotat en dues ocasions en una pista de terra i que, en l’anterior semifinal, ha patit per eliminar l’italià Marco Cecchinato per 7-5, 7-6 (12-10) i 6-1. 

Sacades demolidores per sobre dels 200 km/h i una poderosa dreta per desbordarNadal  . Aquestes eren les armes en què confiava Del Potro per intentar l’impossible. "Ningú no sap com guanyar-li un set a Nadal", havia dit. Ho va fer el seu compatriota Diego Schwartzmanen la ronda anterior, però per aconseguir-ho va haver de córrer el que no correrà mai Del Potro i aprofitar les condicions pesades de la pista en un dia plujós i humit. Cap d’aquestes circumstàncies s’ha produït avui.

Sis 'break points' perduts

Notícies relacionades

Del Potro ha tingut opcions d’aprofitar aquesta tàctica contra un Nadal que de sortida ha mostrat el seu respecte i s’ha defensat des del fons. Fins a sis ocasions de fer 'break' ha tingut el gegant argentí en el primer set. Tres en el tercer joc (0-40) i tres més en el novè. No n’ha aconseguit cap, amb errors molt innocents. Massa avantatge. Nadal ha aguantat el bombardeig i, quan ha pogut, no ha deixat escapar l’ocasió de trencar el poderós servei de Del Potro en el seu segon 'break point’ per apuntar-se, a més, el primer set en 53 minuts.  

Si Del Potro confiava en les seves opcions de sorprendre Nadal, se li han esfumat d’entrada en el segon set.  L’argentí encara ha disposat d’un altre 'break point', el setè del partit, però abans ja havia cedit la sacada per segona vegada (2-0). L’efectivitat mostrada de sortida s’ha esfumat. La seva dreta no feia mal al número 1, ja més agressiu i llançat. Nadal li ha deixat guanyar només tres jocs més per assolir la final en 2 hores i 12 minuts.