Nadal retorna en 'mode campió' i s'enfrontarà amb Del Potro a semifinals

jpujol43645881 spain s rafael nadal clenches his fist after scoring a point180607130607 / Thibault Camus

2
Jaume Pujol-Galceran / Enviado especial, París

Després de l’ensurt de dimecres Rafael Nadal ha reaparegut en 'mode campió' a la central de Roland Garros per certificar el seu pas a les semifinals del torneig a l’imposar-se a l’argentí David Schwartzman per 4-6, 6-3, 6-2 i 6-2. Serà l’onzena ocasió que el número 1 espanyol assoleixi la penúltima ronda.

Nadal i  Schwartzman han saltat a la pista amb un marcador igualat a 4-6, 5-3 i 30-15 amb el servei en poder del tennista mallorquí, després que el seu partit fos ajornat per la pluja després de dues hores i dues suspensions. Aquesta vegada el sol els acompanyava i la pista era més seca. Bon senyal per al número 1 mundial.

Recompondre la tàctica

La suspensió del partit li va anar bé a Nadal per recompondre la seva tàctica. I ho ha demostrat ràpid. Tot just començar s’ha apuntat el set en un minut. Primer objectiu aconseguit. I després s’ha avançat 5-1 en el tercer set, trencant en dues ocasions el servei de Schwartzman que ha perdut la màgia del dia anterior. El tennista argentí ha reaccionat en el setè joc, però ha deixat escapar les cinc boles de 'break', contra un Nadal que les ha defensat com si fossin or per a desesperació de Schwartzman.

Res no ha canviat ja en el quart set. El tennista argentí no ha pogut frenar un Nadal llançat cap a la victòria. Des de la seva tornada a la pista, després de la suspensió per la pluja, Schwartzman només ha guanyat tres jocs tot i lluitar igual que ho havia fet el dia anterior, en què va arribar a tenir un avantatge de 6-4 i 3-2 i servei en el seu poder quan es va suspendre el partit per primera vegada. En els dos últims jocs, Schwartzman ha aguantat 19 minuts fins que Nadal ha certificat el partit en el quart 'match ball’ i ha cridat feliç fent un salt un "¡Vamos!"  a la seva llotja.

"Ha estat un partit difícil contra un un gran jugador i un gran treballador. Després de l’aturada d’ahir per la pluja, avui m’he sentit millor. He jugat més intens i agressiu. Estic molt content de tornar a estar a les finals de Roland Garros", ha declarat a la pista Nadal.

Premi menor

Schwartzman ha marxat de la Philippe Chatrier amb l’orgull  de ser el tennista que va posar fi a la ratxa de 37 sets seguits sense perdre que tenia Nadal a Roland Garros, des que Novak Djokovic el va derrotar en els quarts de final del 2015. D’això fa 1.099 dies. Un premi menor, però un premi merescut i lluitat cada punt fins a l’últim.

Nadal s’enfrontarà aquest divendres en les semifinals amb l’argentí Juan Martín del Potro, sisè del món, després de guanyar el croat Marin Cilic en quatre sets 7-6 (7/5), 5-7, 6-3, 7-5.