Muguruza s'estavella contra Halep

jpujol43647835 spain s garbine muguruza wipes her face as she plays romania180607155858 / Michel Euler

jpujol43647835 spain s garbine muguruza wipes her face as she plays romania180607155858
jpujol43647907 epa4452  paris  francia   07 06 2018   la tenista espa ola g180607155939

/

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Enviado especial, París

Roland Garros i el número 1 haurà d’esperar per a Garbiñe Muguruza. La tennista espanyola ha sigut eliminada per la romanesa Simona Halep que l’ha superat per 6-1 i 6-4.  Muguruza s’ha trobat a l’altre costat de la xarxa un mur inaccessible i ha acabat desesperada. Halep l’ha guanyat per assegurar-se el número 1 i jugar la seva tercera final a París després d’haver-ho aconseguit sense èxit el 2014 i el 2017. 

Muguruza no esperava trobar-se amb un 0-5 de sortida i tres trencaments consecutius del seu servei per part de Halep. La romanesa ha entrat a la pista amb les idees clares i preparada per al duel de força que li volia plantejar l’espanyola. Els primers tres jocs han acabat d’aclarir la situació i reforçar la seguretat de la número 1 mundial per si tenia dubtes abans de començar el partit.

A cada dreta o revés que Muguruza llançava sobre la línia de fons, Halep responia amb més contundència i precisió. L’espanyola ha cedit el primer joc amb una doble falta, ha perdut tres 'break points' en el segon i ha cedit el seu servei en el següent. Res no podia anar millor.

Amb aquest avantatge Halep ha mantingut la intensitat i agressivitat per escapar-se en el marcador. La romanesa només ha tingut dubtes a l’hora de tancar el set i ha cedit el seu servei per primera vegada a la mitja hora de joc. L’ha recuperat en el següent per establir el contundent 6-1 al marcador.

Màxima tensió

Notícies relacionades

Muguruza ha intentat oblidar la situació. “Aguanta, segueix, segueix”, li deia el seu entrenador, Sam Sumyk, amb gestos des de la grada. Ho ha fet per trencar el serveide Halep  (2-1) i agafar un avantatge de 3-1 al marcador. La romanesa havia baixat la seva intensitat i agressivitat.

Però en el vuitè joc Halep ha aconseguit trencar-li el servei (4-4) per igualar el marcador. la tensió pujava al màxim i el rostre de les dues tennistes el mostraven. S’han anat repartint errors no forçats i avantatges en un novè joc que ha durat 10 minuts fins que Halep se l’ha adjudicat després de salvar tres 'break points'. Després Muguruza s’ha desesperat i la seva ansietat l’ha portat a cometre errors no forçats que han donat la victòria a Halep en 1 hora i 32 minuts.