FULMINANT 6-2, 6-1

Muguruza destrossa Xaràpova a Roland Garros

La hispanoveneçolana passa a les semifinals cedint només tres jocs

jpujol43633413 spain s garbine muguruza serves against russia s maria shara180606150815

jpujol43633413 spain s garbine muguruza serves against russia s maria shara180606150815 / Thibault Camus

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Enviado especial, París

Garbiñe Muguruza s’ha classificat per a les semifinals de Roland Garros al vèncerMaria Xaràpova  per 6-2 i 6-1. La hispanoveneçolana ha aconseguit de manera contundent, gairebé humiliant, la primera victòria contra la tennista russa, que l’havia guanyat les anteriors tres vegades i s’ha revenjat de la derrota encaixada, també en els quarts de final el 2014, a la central Philippe Chatrier.  Els temps han canviat. 

El duel entre Muguruza i Xaràpova començava al seu cap. Les dues jugadores han saltat a la pista disposades a imposar els seus poderosos cops, però per aconseguir-ho abans havien de superar mentalment la seva rival. En això Muguruza li va guanyar la partida, i ha aconseguit estar més freda i concentrada que Xaràpova, massa tensa i nerviosa. La hispanoveneçolana, número 3 mundial, ha aguantat més el combat mental en els primers jocs aprofitant la precipitació i els errors de Xaràpova, que s’entossudia a colpejar la bola amb més força que la seva rival, però sense la solidesa i paciència necessàries.

Dues dobles faltes de sortida, diversos errors no forçats en moments clau, especialment en el tercer joc, que Muguruza ha fet seu després d’una dura batalla en el cinquè 'break point' (3-0) per col·locar-se després, en el següent, un avantatge de 4-0 al marcador ja inapel·lable i per assegurar-se el primer set en 42 minuts.

27 errors no forçats

Notícies relacionades

En la segona ha seguit la tònica i el domini de Muguruza, que assolit un trencament en el tercer joc (2-1) i ja no ha donat opcions a una Xaràpova  desesperada i rabiosa. La russa només ha guanyat un joc abans de donar la mà a la seva rival després de 70 minuts de partit. La batalla prevista de dues exreines de Roland Garros no ha existit contra una Xaràpova, número 30 mundial, que ha anat encadenant errors (27 cops no forçats i 5 dobles faltes). 

Halep, pròxima rival

"Estic molt contenta de tornar a jugar unes semifinals. Adoro París i aquest torneig", ha dit Muguruza a peu de pista, molt seriosa i concentrada, sabent que encara queda feina si vol guanyar el seu segon Roland Garros. L’espanyola es creuarà en les semifinals, aquest dijous amb Simona Halep , que ha derrotat Angelique Kerber per 6-7 (2-7), 6-3 i 6-2, en una remuntada que ha durat 2 hores i 14 minutsLa tennista romanesa i Muguruza, a més de jugar-se el pas a la final i també el primer lloc mundial. L’altra semifinal enfrontarà les nord-americanes Madison Keys i Sloane Stephens