ELS SEMIFINALISTES D'INDIAN WELLS

Federer, inqüestionable, i Venus Williams posa fi al somni de Carla Suárez

El tennista suís ha iniciat l'any 2018 de manera impressionant i porta un registre de 15 victòries i 0 derrotes

INDIAN WELLS, CA - MARCH 15: Roger Federer of Switzerland returns a shot to Hyeon Chung of Korea during of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 15, 2018 in Indian Wells, California. Matthew Stockman/Getty Images/AFP / MATTHEW STOCKMAN (AFP)

INDIAN WELLS, CA - MARCH 15: Roger Federer of Switzerland returns a shot to Hyeon Chung of Korea during of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 15, 2018 in Indian Wells, California.   Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Mar 15, 2018; Indian Wells, CA, USA; Venus Williams (USA) reacts after winning her quarterfinal match against Carla Suarez Navarro (not pictured) in the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Mar 15, 2018; Indian Wells, CA, USA; Carla Suarez Navarro (ESP) in her quarterfinal match against Venus Williams (not pictured) in the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

/

2
Es llegeix en minuts

Roger Federer ha superat el coreà Hyeon Chung i s'ha citat a semifinals amb el croat Borna Coric, mentre que la russa Daria Kasatkina Venus Williams han completat les semifinals en el quadro femení després de conèixer-se el duel entre Simona Halep i Naomi Osaka.

Federer ha dominat Chung per 7-5 i 6-1 en una hora i 23 minuts i s'enfrontarà a Coric, de 21 anys i número 49 del món, que ha sorprès el sud-africà Kevin Anderson per 2-6, 6-4 i 7-6 (3) en dues hores i 23 minuts. El partit de quarts ha sigut el segon oficial entre Federer i Chung.

El precedent d'Austràlia

La vegada anterior va ser el xoc del gener a l'Open d'Austràlia, on el suís es va imposar per 6-1 i 5-2 abans que l'asiàtic es retirés per molèsties en un peu. Federer té un immaculat registre de 15-0 des de començament d'any, el seu millor inici de temporada des que va començar el 2006 amb un 16-0.

Venus Williams, per la seva part, no ha donat cap opció a Carla Suárez, a qui ha derrotat per 6-3 i 6-2 en una hora i 11 minuts per passar a semifinals d'Indian Wells. La jugadora canària buscava les primeres semifinals de la seva carrera sobre la pista d'Indian Wells, però se'n va del desert californià igualant el seu millor resultat al torneig (quarts de final). Williams ha imposat la seva energia i qualitat des del primer moment. S'ha col·locat amb 5-2 en la primera mànega amb un trencament de servei i després ha consolidat el seu joc per no aturar-se amb el seu potent servei.

"Pressiona, disfruta"

Notícies relacionades

Després de cedir el primer set, Suárez ha rebut els consells del seu entrenador, Óscar Serrano, que li ha demanat més intensitat i "mala llet", a més de recordar-li el percentatge baix que estava obtenint al primer servei. No obstant, la seva rival ha començat la segona mànega trencant la sacada de l'espanyola. Suárez no s'ha arronsat i ha reaccionat a continuació amb tota la seva habilitat per firmar un altre break i un joc en blanc per col·locar-se 1-2, en els que han sigut els millors moments de la tennista al partit.

No n'ha pogut treure més profit, perquè Williams ha tornat a agafar la davantera (3-2). Suárez ha estat a punt de tornar a neutralitzar la seva rival, però no se n'ha sortit i ha obert bretxa (5-2) amb errors no forçats decisius. "Pressiona, creu-t'ho", li deia Serrano en els últims compassos. "Pitjor no hi podem estar. Relaxa't i disfruta", li ha indicat. Però Williams ha sigut un huracà que no ha pogut frenar.