VICTORIA A MARBELLA

Ramos posa Espanya a quarts de la Copa Davis

El jugador barceloní aconsegueix un sofert triomf en quatre sets davant el sorprenent Cameron Norrie

L'equip espanyol s'enfrontarà a casa a Alemanya, botxí d'Austrialia, del 6 al 8 d'abril

jmexposito41906370 marbella  spain   february 04   albert ramos vinolas of spai180204164454

jmexposito41906370 marbella spain february 04 albert ramos vinolas of spai180204164454 / Julian Finney

3
Es llegeix en minuts

Albert Ramos va donar a Espanya el primer punt de l’eliminatòria i Albert Ramos va donar l’últim. Amb més patiment de l’esperat, el tennista barceloní va derrotar ahir a Marbella l’emergent britànic Cameron Norrie per 7-6 (7-4), 2-6, 7-6 (7-4) i 6-2 per sumar el 3-1 que posa l’equip espanyol en els quarts de final del Grup Mundial de la Copa Davis.

   

 «Ha sigut un partit molt especial, increïble. He de donar les gràcies al públic perquè ha sigut fonamental», va dir Ramos sobre la pista Manolo Santana del Club de Tenis Puente Romano després d’una dura lluita de 3 horas i 43 minuts en un matí fred (8º). L’equip que comanda Sergi Bruguera va aconseguir la 26a victòria consecutiva com a local, a només dos del rècord d’Itàlia. 

SEU PER DECIDIR

També a casa (en una seu encara per decidir), disputarà la pròxima eliminatòria, del 6 al 8 d’abril, contra Alemanya. Els germànics, liderats per Alexander Zverev, es van imposar a Austràlia a domicili a Brisbane per 1-3. «A la Davis no hi ha rival petit, com ha demostrat la Gran Bretanya. I Alemanya té un equipàs, començant amb Alexander Zverev, el número quatre del món. I tenen també Struff, Kohlschreiber, Mayer i un grandíssim doble», va analitzar Bruguera, que segur que desitja poder comptar amb Rafael Nadal per a aquest encreuament. 

Patiment és la paraula que defineix millor l’eliminatòria marbellina. Cameron Norrie, de només 22 anys, 114è del món, sense cap títol en el seu palmarès, i debutant en aquesta competició, va estar a punt de transformar una eliminatòria que semblava plàcida per a Espanya en un autèntic turment.

   

 El jugador nascut a Johannesburg però resident a Fort Worth (Texas) va tornar a actuar amb la descaradura i naturalitat de qui desafia la derrota amb totes les seves armes, malgrat el seu baix rànquing. Agressiu i sense arronsar-se, encara que Ramos es va posar amb 4-0 en el primer parcial, Norrie va salvar després dues boles de set en el vuitè joc (una de les quals amb doble falta de l’espanyol) i va arribar al desempat després de vuit trencaments. En aquell joc curt, Ramos es va poder imposar en el primer parcial després de 75 minuts.

Els aficionats britànics es van fer notar llavors més que mai. Menys nombrosos que els espanyols, però amb molta més presència i soroll, van empènyer Norrie, que lluny d’abaixar els braços va pujar de nivell i va guanyar el tercer set en 34 minuts, a un atordit Ramos que va cedir el seu servei dues vegades.

EL PES DEL NÚMERO 1

El tercer set va ser clau. Ramos es va col·locar amb 2-0 però no va saber rendibilitzar l’avantatge. Li pesava al número u espanyol la responsabilitat d’acabar amb victòria l’eliminatòria i sobretot imposar-se a un rival a qui treu 93 llocs a la llista mundial. Hi va haver quatre trencaments i es va arribar al segon desempat, i llavors Ramos sí que va controlar-se, jugar a prop de la línia de fons per manar i guanyar un set crucial.

Notícies relacionades

   

 Les quatre hores del partit contra Bautista divendres van pesar llavors a les cames del britànic, que ja havia acabat el desempat llançant la raqueta a terra. Més somrient, Ramos va dominar el quart set sense problemes. Dos trencaments van firmar la victòria, i una deixada va acabar amb la voluntat del lluitador Norrie.