FINAL DEL GRAND SLAM

Nadal engrandeix la seva llegenda a l'Open dels EUA

El tennista mallorquí s'imposa al sud-africà Kevin Anderson en la final i conquista el seu 16è torneig de Grand Slam

aguasch40051569 spain s rafael nadal reacts after winning a set against sout170910233805

aguasch40051569 spain s rafael nadal reacts after winning a set against sout170910233805 / JEWEL SAMAD

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El talent i l'ambició de Rafael Nadal tornen a volar gloriosament i sense límits. Aquest diumenge, a la pista Arthur Ashe, el tennista mallorquí ha dominat el sud-africà Kevin Anderson i amb un 6-3, 6-3 i 6-4 ha conquistat l'Open dels Estats Units. És el tercer títol novaiorquès per al número u del món i el seu setzè gran. I res apunta que sigui el punt final de la seva llegenda.

Quan ha sortit a la pista i li han preguntat quina era la diferència amb el 2013, l'últim any en què s'havia coronat a Nova York, Nadal ha dit que l'únic factor negatiu era que ara és quatre anys més gran. Però tan sols per a aquest home que en aquest torneig ha parlat ja en alguna ocasió de la seva ànsia per mantenir-se jove l'edat no és un factor.

Amb 31 anys el de Manacor ha tornat a firmar un any espectacular, no tan sols abrillantat pel títol en l'últim gran de l'any, sinó també amb el seu desè Roland Garros, la final en l'Open d'Austràlia i tres títols més de terra (Montecarlo, Barcelona i Madrid).

Contrarestar la sacada

Nadal mai ho dirà, menys encara públicament, però la fita de Roger Federer, cinc anys més gran que ell i propietari de 19 grans, està al seu abast. Més encara si el seu joc i la seva confiança es mantenen com s'han vist en els últims partits a Nova York. I sobretot si aconsegueix mantenir-se allunyat de les lesions que en altres moments han frenat la seva carrera i que ara estan fent passar dificultats similars a Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka.

L'ànsia, les ganes, la determinació i el tennis enorme i incontestable estan aquí. Es van mostrar en tota la seva esplendor en la semifinal contra Juan Martín del Potro i han tornat a aparèixer aquest diumenge davant d'Anderson, un jugador de la seva mateixa edat però que fins ara mai havia superat els quarts de final d'un gran i que, després de passar gairebé un any retirat per una lesió, ha anat recuperant posicions des que va tornar a competició l'any passat.

Control total

Notícies relacionades

El sud-africà, 32è del món, és un dels gegants del circuit (2,03 metres) i està dotat d'un dels serveis més potents que avui es poden veure en el tennis. Però ni aquell servei ni les canonades de la seva dreta arriben a ser mínimament suficients per enfrontar-se a Nadal en estat de gràcia. Sentint la bola a la perfecció, el número 1 l'ha col·locat tot el partit on ha volgut.

Ha fet parar boig Anderson variant-li les alçades. En complet control, gairebé no ha regalat res. Des del principi fins al final. Com el gran guanyador que sempre ha sigut i que encara és.