RETORN A LES PISTES

Nadal apunta al número u

El tennista mallorquí torna a competir aquesta setmana a Mont-real i aspira a destronar Murray al capdavant de l'ATP si arriba a les semifinals

lmendiola39579313 aug 6  2017  montreal  quebec  canada  rafael nadal of spain170807183346

lmendiola39579313 aug 6 2017 montreal quebec canada rafael nadal of spain170807183346 / Jean-Yves Ahern

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

No era el seu objectiu, ni tampoc el de Roger Federer, però tant Rafael Nadal com el tennista suís s’han quedat sols en la carrera per intentar prendre el número 1 mundial a Andy Murray al final de la temporada, després que Novak Djokovic i Stan Wawrinka, els altres dos candidats, han decidit parar per recuperar-se de les seves respectives lesions al colze i al genoll. I el primer que tindrà l’oportunitat d’aconseguir-ho serà Nadal aquesta setmana al Masters 1.000 del Canadà. El mallorquí està en el rànquing a només 285 punts de l’escocès, que ha renunciat a jugar per problemes físics al maluc.

Si Nadal arriba a les semifinals del torneig de Mont-real recuperarà el número 1 mundial que va perdre per última vegada el 23 de juny del 2014. «No és una cosa que em plantegi. No era el meu objectiu ni ho és ara, però si arriba, benvingut sigui», ha valorat abans de tornar a competir des que va ser eliminat als vuitens de final de Wimbledon, ja fa un mes, pel luxemburguès Gilles Muller.

Si el tennista mallorquí té a l’abast el seu objectiu (només està a tres victòries), Federer encara no podrà lluitar per aquesta meta ni que guanyi el títol en terres canadenques. Però, això sí,  pot començar a sumar punts en la carrera per aconseguir-ho. «No entrava en els meus plans el número 1 quan vaig tornar a les pistes, però tampoc ho era aconseguir tot el que he aconseguit, així que seria bonic ser una altra vegada número 1, encara que només fos durant una setmana», ha dit Federer, que precisament avui fa 36 anys.

Ni un punt a defensar

El suís és tercer del rànquing de l’ATP amb  6.545 punts, darrere de Nadal (7.465) i Murray (7.750), i no defensa cap punt fins al final de la temporada (vegeu el gràfic). Nadal només en defensa 370 fins a final d’any i a Murray li espera una muntanya de 5.460 punts per defensar. El tennista escocès solament podrà esgarrapar algun punt al Masters 1.000 de Cincinnati (en va ser finalista l’any passat) i a l’Open dels Estats Units (on va arribar a quarts de final).

Notícies relacionades

A Mont-real, Nadal i Federer tornen a ser els grans favorits després d’un inici de temporada en què s’han repartit els grans títols. L’Open d’Austràlia i el vuitè Wimbledon per al suís i el desè Roland Garros per a l’espanyol, a més dels Masters 1.000 d’Indian Wells i Miami per a Federer, i Montecarlo i Madrid per a Nadal.  «Espero continuar amb el nivell de joc dels últims mesos. Si ho aconsegueixo seré competitiu i tindré les meves oportunitats», va insistir Nadal quan va arribar als EUA, després de veure el sorteig del quadro a Mont-real.

Un camí dur

El seu primer rival avui dimarts sortirà del guanyador del partit entre el croat Borna Coric i el veterà rus Mikhaïl Iujni. I  després podria trobar-se amb l’argentí Juan Martín del Potro o el nord-americà John Isner, el belga David Goffin, el canadenc Milos Raonic o l’alemany Alexander Zverev, abans de jugar una teòrica final contra Federer i poder obtenir un títol al Canadà que Nadal ha guanyat tres vegades, l’última el 2013.