Nadal entra llançat a vuitens de Wimbledon

zentauroepp39211319 spain s rafael nadal returns against russia s karen khachano170707180508

zentauroepp39211319 spain s rafael nadal returns against russia s karen khachano170707180508 / GLYN KIRK

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Objectiu complert. Rafael Nadal ja està on volia. Dilluns estarà entre els últims 16 tennistes que lluitaran pel títol a Wimbledon. La por que li feien les primeres rondes l'ha superat amb un tennis implacable des que va començar el torneig, i aquest divendres ho tornat a mostrar amb una contundent victòria davant el rus Karen Khatxanov per 6-1, 6-4 i 7-6 (7-3). Ara comença el torneig de veritat per a ell i ho farà amb les millors sensacions. 

En 22 minuts, amb nou cops guanyadors, tres 'aces' i només quatre errors no forçats, Nadal s'ha apuntat la primera mànega. El mallorquí s'ha mostrat impecable, sòlid i autoritari per mostrar a Khatxanov qui manava a la pista. El jove rus, de 21 anys i que jugava per primera vegada a la central de l'All England Tennis Club, s'ha assegut a la cadira de la pista sense saber ben bé que havia fet malament per patir la lliçó que li acabava de donar el tennista mallorquí que li arrabassat tres vegades el seu potent servei i només li ha cedit un joc, precisament a la restada (4-1).

INTENSITAT BRUTAL

Nadal no volia sorpreses. Ha anat a la seva de sortida, com va fer dilluns davant l'australià John Millman i dimecres davant el nord-americà Donald Young. Ha imposat una intensitat de sortida brutal i l'ha mantingut sense baixar en cap moment, encara que Khatxanov, en la segona mànega, ha intentat resistir una mica més, però al cedir de nou la seva sacada (2-1) només ha pogut maquillar el resultat. El rus ha millorat els seus números amb sis 'aces' i 13 cops guanyadors, els mateixos que Nadal, però no n'hi ha hagut prou.

Notícies relacionades

El tercer set ha sigut el que més li ha costat tancar. Khatxanov ha aguantat el pols fins al 'tie break' i ha tingut fins i tot un 'set ball' amb 6-5 a favor seu per forçar la quarta mànega. Però Nadal ha aguantat l'envestida del rus i, finalment, s'ha apuntat la victòria en dues hores i 14 minuts. 

28 SETS CONSECUTIUS SENSE PERDRE

El luxemburguès Gilles Muller serà dilluns el pròxim a comprovar l'estat de forma del 10 vegades campió de Roland Garros, que arriba als vuitens de final sense haver perdut ni un set i ja n'ha guanyat 28 en els dos Grand Slams. Així ha igualat un rècord que tenia el 2010, quan va guanyar el seu últim títol a Wimbledon i va arribar fins a quarts de final a l'Open dels Estats Units. Davant del mallorquí, amb 35 i 36 sets guanyats consecutivament, només hi ha en aquesta classificació John McEnroe (1984) i Roger Federer (2006-2007).