Nadal renuncia a jugar la primera ronda de la Copa Davis

El metge de la federació aconsella descans al tennista i Feliciano López ocuparà el seu lloc

jcarmengol37092612 fotodeldia  mlb melbourne  australia  29 01 2017   el tenist170130122341

jcarmengol37092612 fotodeldia mlb melbourne australia 29 01 2017 el tenist170130122341 / TRACEY NEARMY

1
Es llegeix en minuts
EL PERIODICO / BARCELONA

Rafael Nadal no jugarà la primera ronda del Grup Mundial de la Copa Davis, que l'equip espanyol afronta aquest cap de setmana a Osijek (Croàcia) davant els actuals subcampions. El tennista mallorquí ha renunciat a jugar, malgrat estar seleccionat en un principi per la capitana, Conchita Martínez, pel cansament acumulat a l'Open d'Austràlia que va finalitzar aquest diumenge amb la final que Nadal va perdre en cinc sets davant el suís Roger Federer.

La decisió de Nadal compta amb l'aprovació de la Federació Espanyola de Tennis, ja que el seu cap de serveis mèdics, el doctor Ángel Ruiz Cotorro, ha desaconsellat també la participació del tennista manacorí en l'eliminatòria davant Croàcia, "donat l'escàs temps de recuperació de què disposa després de la seva participació en l'Open d'Austràlia i després d'un últim mes en què ha disputat una gran quantitat de partits després de quatre mesos d'inactivitat", segons diu el comunicat federatiu.

"El desgast de Rafa l'últim mes ha sigut molt important, s'ha de recuperar d'aquests esforços i segur que ens acompanyarà en pròximes eliminatòries", assegura la capitana Conchita Martínez.

Notícies relacionades

Feliciano López s'incorporarà aquest mateix dilluns a la concentració de l'equip espanyol a Osijek per substituir Nadal i completar l'equip amb els ja confirmats Roberto Bautista, Pablo Carreño i Marc López. Espanya té serioses opcions de passar a quarts de final (on s'enfrontaria al guanyador del Sèrbia-Rússia) ja que l'equip croat presenta jugadors de segona fila i compta amb les baixes de Cilic, Karlovic, Coric i Dodig.

"Agraeixo a Feliciano la seva disposició immediata per viatjar, demostrant una vegada més el seu enorme compromís amb l'equip, per al qual és un jugador fonamental. Coneixem l'experiència de Feli a la Copa Davis i la seva capacitat en aquest tipus de superfícies", ha explicat Conchita.