Roberto Bautista comença a l'any amb un títol a Chennai

El tennista guanya el torneig de l'Índia davant el rus Medvédev

jcarmengol36791122 roberto buatista agut of spain serves to benoit paire of fra170108143255

jcarmengol36791122 roberto buatista agut of spain serves to benoit paire of fra170108143255 / ARUN SANKAR

1
Es llegeix en minuts

El primer títol del tennis espanyol no ha trigat a arribar aquest 2017 acabat d’estrenar. La primera setmana de tornejos s’ha saldat amb la victòria de Roberto Bautista a Chennai (Índia), un torneig ATP 250 que significa el cinquè títol en la carrera del jugador castellonenc que, als 28 anys, aspira a entrar per primera vegada entre els 10 millors tennistes de la classificació mundial.

    «Sé que és molt difícil ser un Top 10, però el meu objectiu és ser millor cada dia», va assegurar Bautista sobre la pista central del torneig indi tot just completar una de les seves millors setmanes. Després d’apartar successivament del seu camí el brasiler Dutra Silva, el rus Iujni i el francès Paire, l’espanyol va superar amb autoritat a la final la nova perla russa, Daniil Medvédev, per 6-3 i 6-4 en una hora i 10 minuts.

    Bautista, sòlid des del fons i ferm amb el seu servei (no va donar al seu rival cap oportunitat de trencament), va mantenir una clara superioritat en tot moment davant del seu rival de 20 anys i 99è del món, emergent però poc experimentat encara. El rus es va queixar, a més, de dolors musculars que van requerir atenció sobre la pista.

Notícies relacionades

    Bautista apareixerà avui en el lloc 13è del rànquing mundial, justament una setmana abans de l’inici del primer gran de l’any, l’Open d’Austràlia. El castellonenc no s’ha considerat mai una estrella, sinó un obrer del tennis, però a finals de l’any passat va saltar a la primera plana quan va entrar a la final del Masters 1.000 de Xangai (que va perdre contra Andy Murray) al derrotar Novak Djokovic. 

    Fins al moment, Bautista havia aconseguit els títols de Stuttgart i Hertogenbosch, el 2014, i Sofia i Auckland, el 2016, any en què  també va ser finalista a Winston Salem.