Feliciano aconsegueix el primer punt per a Espanya a la Copa Davis

El tennista necessita cinc sets per imposar-se a Copil a Romania

jcarmengol34708457 clu19 cluj  ruman a  15 07 2016   el tenista espa ol felicia160715162619

jcarmengol34708457 clu19 cluj ruman a 15 07 2016 el tenista espa ol felicia160715162619 / ROBERT GHEMENT

2

Feliciano López ha aconseguit per a Espanya, en un enfrontament discutit davant Marius Copil, el primer punt de la segona ronda del Grup 1 Zona Europa/Àfrica de la Copa Davis, per 7-6 (7-4), 5-7, 6-4, 3-6 i 6-3. L'experiència del toledà l'ha ajudat a aconseguir punts en moments crucials, tot i veure's superat pel seu contrincant moltes vegades al llarg de tot el partit, que ha durat més de tres hores.

López semblava encarar bé el partit al trencar el segon servei de Copil, però el romanès s'ha refet després d'una baixada de l'espanyol, i ha igualat el marcador a quatre jocs. A partir d'aquí, com ja havia vaticinat López la vigília de l'eliminatòria, el partit ha sigut tan disputat que s'ha arribat fins i tot a l'empat a tres punts en el 'tie break', que al final s'ha acabat emportant l'espanyol.

En la segona mànega, Copil ha sortit més concentrat i ha guanyat un servei del seu rival. López ha recuperat el desavantatge amb molt de patiment, tallant l'efímera alegria dels aficionats romanesos, i ha mostrat el seu conservadorisme sense arriscar, deixant que Copil es confiés fins a guanyar aquest segon set després de trencar el servei de López quan l'espanyol buscava el desempat.

Amb un estil de joc semblant sense indicis de dominació, tots dos han començat a cometre errors no forçats amb facilitat, cosa que ha beneficiat López, que ha aconseguir trencar el servei de Copil i després imposar-se en el seu joc per agafar avantatge amb dos sets a un. Quan l'espanyol tenia encarada la victòria, Copil s'ha llançat a l'atac amb un joc més agressiu, que ha provocant un cop d'efecte sobre López, que s'ha vist amb un 3-0 en contra en el quart set, impossible de remuntar.

En l'última mànega, l'espanyol ha aconseguit controlar les boles i desconcertar el seu rival, que ha trencat una raqueta en l'últim joc al veure's impotent per mantenir-se viu en el partit.

Tot i la diferència en la classificació mundial, Copil ha plantat cara a l'espanyol, que ha patit per adjudicar-se la primera victòria de l'esquadra espanyola. "Hi ha hagut moments en què no podia llegir el seu servei, he tingut sort, però al final he pogut treure bé i he sabut tancar el partit", ha declarat López al final del partit a la cadena de televisió romanesa DigiSport.

Feliciano López haurà de descansar perquè segurament disputarà demà els dobles amb el seu amic Marc López contra Horia Tecau (número 6 en dobles) i Florin Mergea (número 13 en dobles).

En el segon partit d'individuals d'aquest divendres, Roberto Bautista s'enfrontarà amb Adrian Ungur, a qui s'ha enfrontat en quatre ocasionsi només ha perdut en la primera, el 2009, per intentar obtenir el segon punt de l'eliminatòria.