Murray conquista Wimbledon per segona vegada

El tennista escocès s'ha imposat en la final al canadenc Raonic en tres sets

 

  / AP / BEN CURTIS

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Andy Murray no ha deixat escapar l'oportunitat d'apuntar-se el seu segon Wimbledon (va guanyar el primer el 2013) i el tercer Grand Slam de la seva carrera al vèncer Milos Raonic, que apareixia per primera vegada en una gran final i al qual ha derrotat per 6-4, 7-6 (7-3) i 7-6 (7-1 ). L'escocès disputava la seva onzena final d'un Grand Slam i, per primera vegada, no tenia a l'altre costat de la xarxa un dels seus botxins en les anteriors ocasions: el serbi Novak Djokovic, eliminat en tercera ronda, que l'havia derrotat en quatre finals a l'Open d'Austràlia i fa un mes a Roland Garros; o Roger Federer, derrotat per Raonic, i que havia vençut Murray a l'Open dels EUA, l'Open d'Austràlia i a Wimbledon.

Servei contra restada. Raonic davant Murray. Una mitjana de 23 'aces' per partit a Wimbledon amb serveis canó com ahir que va apuntar a 236,5 km/h (rècord de l'edició) davant una restada demolidora, possiblement la més efectiva i dura del circuit contrastada sobre l'herba de Wimbledon aquest any davant sacadors com Tomas BerdychJo-Wilfried Tsonga i Nick Kyrgios, les seves tres últimes víctimes. Dos tennistes amb armes suficients i poderoses  per a una batalla d'estils sobre el millor escenari possible.

BOMBES CONTRA RESTADES

Notícies relacionades

 I així s'ha vist des del primer punt en joc. Raonic llançant bombes i Murray buscant el moment d'arrabassar-li el servei. I l'escocès ho ha aconseguit en el setè joc (4-3). Suficient per apuntar-se finalment la mànega amb només quatre errors no forçats.En la segona la igualtat s'ha mantingut fins al 'tie break', encara que Murray ha tinguts diverses ocasions per trencar el servei de Raonic. L'escocès no ha fallat en la mort sobtada en què s'ha avançat 6-1 per apuntar-se la segona mànega en el tercer 'set ball'.

En la tercera mànega s'ha mantingut la dinàmica. Raonic seguia confiant en el seu servei però no trobava la forma de trencar la solidesa de Murray, molt segur al fons, encertat amb la restada i que buscava 'passings-shots' i boles als peus per superar el gegant canadenc. La igualtat s'ha mantingut fins al 'tie break' i, per segona vegada, l'escocès li ha guanyat la partida amb claredat avançant-se 5-0 i tancant el partit en el segon 'match ball' després de 2 hores i 46 minuts.