Primer Djokovic-Murray a Roland Garros

El número 1 i el 2 del món busquen un títol que els falta

Novak Djokovic i Andy Murray s’enfrontaran a la final de Roland Garros.

Novak Djokovic i Andy Murray s’enfrontaran a la final de Roland Garros. / JACKY NAEGELEN (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / PARÍS (Enviat especial)

Novak Djokovic  o Andy Murray. Roland Garros estrenarà campió aquest diumenge (15.00 hores). El nom del nou vencedor sortirà d'un duel tradicional al circuit els últims anys. Una lluita entre el número 1 del món contra el número 2. Un partit que han disputat 33 vegades, de les quals 23 han caigut de la banda del tennista serbi. A la central Phlippe Chatrier s'enfrontaran el campió del Masters 1.000 de Madrid (Djokovic) contra el de Roma (Murray).

Els dos millors tennistes del moment en una altra final de Grand Slam encara que sobre una terra que no és la seva i on mai s'han enfrontat abans. Un territori en el qual un tal Rafael Nadal, absent per culpa del canell esquerre lesionat, ha dominat des del 2005 i on aspirava a guanyar el desè títol. El mallorquí haurà d'esperar i Djokovic o Murray aprofitar la seva absència. 

Novak Djokovic

número 1 mundial

"Ens vam enfrontar per primera vegada amb 11 anys. Si algú ens hagués dit que rivalitzaríem a aquest nivell, hi hauríem firmat amb els ulls tancats"

"Ens vam enfrontar per primera vegada als 11 anys (en tenen 29 cada un) i en aquella època si algú ens hagués dit que acabaríem rivalitzant a aquest nivell, segur que hi hauríem firmat amb els ulls tancats", explica Djokovic que afronta la seva quarta final a París buscant un títol que falta en el seu palmarès. Dos se li van escapar davant Nadal i l'últim davant el suís Stan Wawrinka. «No volia perdre'm la final. L'any passat les coses no van anar com pensava però crec que guanyar aquí seria excepcional. I ara tinc una nova oportunitat per intentar-ho».

MURRAY, 79 ANYS DESPRÉS

Notícies relacionades

Per Murray serà la seva primera aparició en una final de Roland Garros. El tennista escocès serà també el primer britànic que lluita pel títol en 79 anys, després que Fred Perry es proclamés campió el 1935  i després perdés a l'any següent, les dues ocasions contra l'alemany Gottfried Von Cramm. "És una motivació extra, però l'important és que jugaré una final que fa pocs anys mai m'hauria pensat que jugaria", explica Murray, que ha aconseguit els seus millors èxits en l'herba de Wimbledon (campió 2013) o el ciment dels Estats Units (2012).  

A la mateixa edat que Murray, el número 1 mundial, Djokovic ja té 11 Grand Slams però encara li falta Roland Garros. El tennista serbi té fixat el seu objectiu a París des de principis de temporada. "És un objectiu prioritari", assegura, conscient que ha d'aprofitar l'oportunitat. Si ho aconsegueix, a més, tindrà l'ocasió de lluitar pel Grand Slam (guanyar els quatre grans en un any), després de conquistar fa uns mesos l'Open d'Austràlia. Ningú ho ha aconseguit des que ho va fer l'australià Rod Laver (1962 i 1969), homenatjat aquest any a Roland Garros per aquest gran èxit.