GUERRA OBERTA

La Federació de Tennis anuncia una querella contra Cardenal

Aguilera, presidenta en funcions després de la inhabilitació d'Escañuela, sol·licita per carta una reunió amb el ministre Méndez de Vigo

El president del Consell Superior d’Esports, Miguel Cardenal, durant una roda de premsa.

El president del Consell Superior d’Esports, Miguel Cardenal, durant una roda de premsa. / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts

La presidenta en funcions de la Reial Federació Espanyola de Tennis (RFET), Olvido Aguilera, ha sol·licitat una reunió urgent al nou ministre d'Educació, Cultura i Esports, Iñigo Méndez de Vigo, i ha anunciat la interposició d'una querella contra Miguel Cardenal, president del CSD.

A la carta remesa al ministre, Aguilera l'informa de la documentació "que formarà part de la querella que serà presentada contra Cardenal". Segons Aguilera, un dels textos "posa de manifest la intervenció del president del CSD en actuacions dirigides a preordenar els resultats de l'auditora BDO en el seu treball realitzat a la RFET". "Li sol·licito una reunió com més aviat millor --continua-- amb l'objectiu de valorar la millor manera de solucionar aquesta desagradable situació en què es troba l'esport espanyol en general i el tennis en particular".

"Estratègia grollera"

Després de conèixer aquesta informació, Cardenal s'ha limitat a dir que els dirigents de la federació "segueixen amb les seves maniobres de distracció quan el tennis espanyol i l'opinió pública el que exigeixen de veritat és transparència". "El que estem llegint aquests dies sobre el fi a què s'han destinat fons del tennis ens deixa perplexos. Estem acostumats a estratègies grolleres com les de demanar entrevistes al ministre. Abans ja van intentar parlar amb el president del Govern. Peticions ridícules i que són cortines de fum per amagar el que realment necessiten conèixer els ciutadans", ha afegit.

Notícies relacionades

"El que ha de fer és entregar ja d'una vegada l'acta que se'ls demana i posar la documentació requerida al servei de l'opinió pública", ha afegit. "L'única realitat és que les federacions no volen aquests dirigents del tennis espanyol, els jugadors i les jugadores tampoc, el moviment de repulsa de l'esport espanyol cap a ells és unànime i la informació que han ocultat fins ara a l'Administració no és presentable ni d'un país civilitzat", ha dit.

Aguilera dirigeix la RFET de manera interina des de dimecres passat, quan el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) va suspendre per un mes el president, José Luis Escañuela, per no facilitar la documentació necessària al CSD per fer una auditoria. Dijous, dos funcionaris de la Subdirecció General d'Esport Professional i Control Financer del Consell Superior d'Esports (CSD) i un auditor de la firma BDO van ser a la seu de la RFET a Barcelona, on durant tres hores van inspeccionar llibres i altres documents oficials d'aquest organisme.