L'ENFRONTAMENT AMB ELS JUGADORS

Gala León i la RFET intenten ara dialogar

La capitana i la presidenta en funcions volen reunir-se a Londres amb els tennistes

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

La Federació Espanyola de Tennis (RFET) convocarà tots els tennistes espanyols que participaran en el torneig de Wimbledon a una reunió, diumenge en un hotel de Londres, amb l'objectiu d'aturar l'escalada de tensió que s'ha produït des del nomenament de Gala León com a capitana de la Davis. L'anunci de la trobada, en què hi haurà la presidenta en funcions, Olvido Aguilera; la mateixa León, i el seu segon, Julián Alonso, s'ha produït després de tenir coneixement d'una altra reunió prevista pels jugadors per al mateix dia, de la qual s'especula que pot sortir una petició de dimissió tant de la capitana com de José Luis Escañuela, suspès cautelarment durant un mes de la presidència de la RFET.

Durant la roda de premsa de dimecres, Escañuela i León es van tornar a mostrar desafiadors amb la presumpta intenció dels tennistes i els van emplaçar a portar-la a terme amb la certesa que no tindrà cap efecte. León va reiterar que els motius dels jugadors per no representar Espanya són exclusivament econòmics, i Escañuela va assegurar que la capitana s'asseurà a Vladivostok, del 17 al 19 de juliol, «sí o sí». A la tarda, la capitana va confirmar que, a 12 dies de donar la llista, només té la confirmació per a l'eliminatòria contra Rússia de Daniel Gimeno (62è del món) i David Marrero (23è en dobles). Amb Pablo Andújar, 36è del rànquing mundial, es va mostrar molt decebuda, ja que li havia manifestat personalment la seva bona predisposició. Les principals raquetes espanyoles s'han desmarcat.

Notícies relacionades

Els jugadors consideren cínica la postura de León i Escañuela a l'intentar ara deixar fora de l'aferrissat debat les acusacions de masclisme fetes sobre ells des de l'entorn federatiu. La capitana va declarar que no va ser ella qui va posar el tema sobre la taula sinó Toni Nadal «al parlar sobre una dona en un vestidor masculí». L'entrenador de Rafa Nadal no va trigar a contestar. «Gala León s'ha volgut guanyar el favor del públic en general amb el tema del masclisme i el feminisme, i hauria d'haver-se guanyat el respecte dels jugadors. És molt fàcil fer demagògia i tractar els jugadors de masclistes», va dir el tècnic al programa Al primer toque, d'Onda Cero. «Una cosa és que després del seu comportament els jugadors estiguin d'acord amb ella o no, però per descomptat no és cap motiu per no anar-hi que Gala sigui la capitana», va afegir.

INSPECCIÓ / Dos inspectors del CSD i un auditor de la firma BDO, per una altra banda, es van passar ahir tres hores a la seu de la RFET per recollir la informació que han anat sol·licitant durant mesos sobre els més de 700.000 euros destinats a la Fundació i a l'Observatori del Tennis Espanyol, així com el llibre d'actes per comprovar si les presumptes irregularitats denunciades en l'elecció de Gala León són certes.