MASTER 1.000

Verdasco dóna la sorpresa i tomba Nadal a Miami

El madrileny s'imposa al número tres del món per 6-4, 2-6 i 6-3 i s'enfrontarà a Mónaco a vuitens

"Estic jugant amb ansietat, amb molts nervis, però ho arreglaré", explica el manacorí

Rafael Nadal felicita Fernando Verdasco després de caure davant el madrileny en tercera ronda del Master 1.000 de Miami.

Rafael Nadal felicita Fernando Verdasco després de caure davant el madrileny en tercera ronda del Master 1.000 de Miami. / AFP / AL BELLO

3
Es llegeix en minuts

Després d'11 participacions i quatre finals (2005, 2008, 2011 i 2014), el torneig de Miami segueix resistint-se-li a Rafael Nadal. El manacorí, segon favorit, ha donat aquest diumenge la gran sorpresa del Master 1.000 al perdre davant el madrileny Fernando Verdasco en la tercera ronda per 6-4, 2-6 i 6-3 després de 2 hores i 15 minuts de partit, cosa que deixa el camí lliure per a la final al britànic Andy Murray, que no ha tingut problemes davant el colombià Santiago Giraldo per 6-3 i 6-4.

Ha sigut un partit en què el factor mental ha sigut vital, amb pujades i baixades de l'estat d'ànim dels dos jugadors, especialment Verdasco, que arribava amb la llosa d'haver guanyat només un dels 14 partits que havia disputat davant Nadal (al Master 1.000 de Madrid del 2012). Els dos tennistes esquerrans han començat forts amb el seu servei, traient amb precisió, plens de confiança, amb un ritme alt i mantenint cada un amb solvència el seu servei.

Regal imprevist

Les complicacions han arribat al primer set. Per començar, el manacorí ha desaprofitat una oportunitat de trencar el joc al madrileny i després li ha concedit dos 'breaks' al seu rival. El primer, amb una doble falta, i el segon, picant amb la canya una bola que ha enviat al més alt de l'Estadi del Centre de Tennis de Key Biscayne i que ha caigut com un regal imprevist en forma de primer set per a Verdasco.

En el primer joc del segon parcial, Nadal ha començat pressionant. Ha disposat de tres oportunitats de 'break' en el primer joc i, encara que ha perdut aquesta oportunitat d'afrontar la resta del set amb una altra cara, aquesta possibilitat no ha trigat a arribar. Abans Verdasco ha pogut trencar la sacada al mallorquí, però sense sort, i, com li ha passat al número tres del món en el primer set, tot seguit li ha regalat dos 'breaks'.

Canvi psicològic

Llavors ha canviat la dinàmica psicològica dels dos jugadors. Verdasco ha baixat el seu nivell de joc, la seva intensitat i el seu encert. Paral·lelament, ha començat a veure's el verdader Nadal, que ha tancat el segon set amb un clar 6-2 amb punts plens de ràbia i el seu ja popular crit: "¡Vamos!". Però poc ha durat la baixada del madrileny.

Nadal ha tornat a disposar de dues boles de 'break' en el primer joc del tercer i definitiu set i ha fallat. Tres jocs més tard, Verdasco s'ha trobat en una circumstància similar, però ha fet el 'break' i ha agafat avantatge, 1-3. No li ha tremolat la mà i ha posat contra les cordes el segon favorit del torneig, per, en el seu següent servei, deixar clara la seva fortalesa deixant en blanc el seu contrincant.

"Molts nervis"

En la roda de premsa posterior al partit, Nadal ha reconegut que sent "ansietat" a la pista quan es presenta algun contratemps, i que aquesta ha sigut una de les claus de la seva derrota. "Estic jugant amb molts nervis en massa moments, els moments importants. Això no m'ha passat gaire sovint en la meva carrera, en què sempre he sigut capaç de controlar les meves emocions en el 90% o 95% dels meus partits, però ara és més difícil", ha dit, però s'ha mostrat segur de poder superar aquesta situació: "Ho arreglaré. No sé si en un setmana o sis mesos o un any però ho faré", ha assegurat, després de recalcar que els problemes físics "no poden ser una excusa".

Notícies relacionades

Per la seva part, Verdasco ha destacat que "de les coses més importants per guanyar un jugador com Nadal és l'estabilitat que has de mantenir durant almenys dos sets, perquè per molt mal dia que tingui sempre lluita al màxim". El madrileny s'enfrontarà ara en vuitens a l'argentí Juan Mónaco, que ha superat amb gran fermesa el jugador d'Albacete, Guillermo García López, per 7-5 i 6-4 en una hora i 37 minuts. 

L'altra gran sorpresa l'ha donat el suís Stan Wawrinka, setè cap de sèrie, que ha perdut davant el francès Adrian Mannarino per 7-6(4) i 7-5(5). En el quadro femení, la número u del món, la nord-americana Serena Williams, ha passat per sobre de la seva compatriota Catherine Bellis, de 15 anys, a l'endossar-li un contundent 6-1 i 6-1 en només 41 minuts.