PRIMER GRAND SLAM DE L'ANY

Serena-Xaràpova, la final femenina d'Austràlia

La nord-americana ha guanyat a Keys per 7-6 (5) i 6-2 i la russa s'ha imposat a Makarova per 6-3 i 6-2

Maria Xaràpova, eufòrica després de vèncer Ekaterina Makarova a semifinals de l’Open d’Austràlia, a Melbourne.

Maria Xaràpova, eufòrica després de vèncer Ekaterina Makarova a semifinals de l’Open d’Austràlia, a Melbourne. / EFE / FILIP SINGER

2
Es llegeix en minuts

No hi ha hagut sorpreses. La nord-americana Serena Williams, número u del món, i la russa Maria Xaràpova, número dos, s'enfrontaran a la final femenina de l'Open d'Austràlia dissabte. Totes dues han recorregut a la seva experiència aquest dijous per apartar del camí cap al títol les seves compatriotes Madison Keys Ekaterina Makarova, respectivament, i brindar als aficionats el duel més esperat.

Al vèncer Williams Keys per 7-6 (5) i 6-2 a la novena pilota de partit i amb una sacada directa de segon servei, la petita de les germanes, que lluitarà per la seva sisena corona australiana, continuarà dilluns com número u del mónXaràpova, que va derrotar Makarova per 6-3 i 6-2, per arribar a la seva 10a final d'un Grand Slam i la quarta a Melbourne, necessitava guanyar el títol i que Serena perdés per recuperar el tron.

"La meva confiança és alta en una final d'un Grand Slam, no importa contra qui jugui, fins i tot si tinc un rècord desastrós o no", va assenyalar la russa desafiadora al final del partit, sense saber encara qui seria la seva rival, al referir-se als gairebé 11 anys que fa que no guanya la nord-americana (ha perdut 15 vegades seguides des de la final del torneig de Los Angeles el 2004). Williams, amb 18 Grand Slams al seu palmarès, només ha cedit dues vegades contra Xaràpova en 18 enfrontaments, i entre les seves victòries n'hi ha dues a l'Open d'Austràlia, les semifinals del 2005 i la final del 2007.

Madison i Ekaterina, tocades

Notícies relacionades

Les dues derrotades, Madison i Ekaterina, van saltar a la Rod Laver Arena amb embenats a les cuixes després d'una setmana i mitja de lluita, i van pagar amb la seva inexperiència el desafiament de guanyar dues grans, però la russa surt de Melbourne situada en la novena plaça i la nord-americana en la 13a.

Xaràpova va impactar primer. Malgrat que els començaments del duel no van ser gaire senzills, ja que va necessitar 10 minuts per controlar el primer joc, salvant dues boles de trencament, després en va guanyar sis de consecutius per anar minant a poc a poc la confiança de Makarova, 10a favorita i botxí de la romanesa Simona Halep a semifinals. La número dos mundial va dominar amb autoritat per guanyar el partit en 87 minuts, aconseguir la sisena victòria sobre la seva compatriota i avançar per quarta vegada a la final, gràcies als seus 23 cops guanyadors, 70 punts per 49 de la seva rival i perquè va pressionar més amb la resta, trencant el servei d'Ekaterina en quatre de les nou ocasions de què va disposar.