PROJECTE EDUCATIU

Nadal posa la primera pedra de la seva acadèmia a Manacor

El tennista mallorquí, que espera que l'escola estigui en marxa el 2016, assegura que ha rebut innombrables ofertes de tot el món per acollir el centre

El tennista balear posa en marxa un projecte que espera que estigui llest el 2016. / ATLAS / EFE

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / MANACOR

"He tingut moltes ofertes per instal·lar la meva futura acadèmia en molts punts del món i d'Espanya, però era evident que si havia de construir-la en algun lloc havia de fer-ho a Espanya, a Mallorca i a Manacor, que és on visc, on em preparo i on em sento feliç". Rafael Nadal, que sembla bastant recuperat de totes els seus mals, ha posat aquest dilluns la primera pedra del que es denominarà Rafa Nadal Academy by Movistar, en el si del Rafa Nadal Sports Center.

L'acte, presidit per José Ramón Bauzá, president del Govern balear, i Maria Salom, presidenta del Consell de Mallorca, no ha comptat, curiosament, amb la presència de l'alcalde de Manacor, el membre del PP i exfutbolista Toni Pastor, amic de la família Nadal però molt enfrontat a Bauzá. Tampoc han assistit, encara que en aquest cas perquè no han estat convidats perquè es tractava "d'un acte personal i d'àmbit privat", José Luis Escañuela, president de la Federació Espanyola de Tennis, i Gala León, directora esportiva i seleccionadora de la Copa Davis.

18 mesos d'obres

Nadal ha explicat que durant anys el seu pare, Sebastià, l'ha animat a posar en marxa l'escola, així com el seu oncle i entrenador, Toni, i que finalment ha fet el pas. El número tres del món espera que estigui construïda en el termini de 18 mesos, amb l'objectiu d'acollir, a partir de l'estiu del 2016, "140 nois i noies, d'edats compreses entre els 10 i 18 anys, amb el propòsit de formar-los, primer personalment i humanament, i després des de l'aspecte esportiu". "Per a mi, tal com ha passat amb mi, el més important és preparar-los com a persones", ha afegit.

L'acadèmia ocuparà una superfície construïda de 24.014 metres quadrats i disposarà de 17 pistes de tennis, un col·legi privat perquè puguin estudiar els residents i una residència per a joves esportistes de tot el món. Al centre, que donarà feina a unes 140 persones, també s'ubicarà la Fundació Rafael Nadal, que actualment és a Barcelona, i un museu de l'esport nacional i internacional que es nodrirà de les donacions que realitzin els esportistes. La residència comptarà amb totes les comoditats per poder ser seu de concentracions llargues de qualsevol tipus d'esportistes, com equips de futbol i també ciclistes, tan nombrosos a l'illa.

Acompanyar per la família i per Moyà

Notícies relacionades

Per a Nadal, que ha estat acompanyat de tota la seva família i de el seu gran amic i excampió Carlos Moyà, aquest ha estat un dia "molt feliç", segons les seves pròpies paraules. "Poso en marxa un projecte que ens il·lusiona moltíssim a tots", ha argumentat, una acadèmia que neix "amb idea internacional" i que, molt probablement, comptarà "amb més seus en altres països".

Malgrat que en la convocatòria periodística de la cita de Manacor es va informar que el tennista faria balanç de la temporada ja conclosa i parlaria dels seus plans de futur, cosa que no va fer quan va abandonar la clínica barcelonina en què va ser operat recentment d'apendicitis, el cert és que, en cap moment se li ha pogut plantejar cap pregunta sobre el que ha passat aquest any, ja que els presents només han volgut parlar de la primera pedra de la Rafa Nadal Academy by Movistar.