TENNIS

Xaràpova es corona a París per segona vegada

La tennista russa s'imposa a la sorprenent romanesa Halep per 6-4, 6-7 i 6-4

Xaràpova esclata d’alegria després de guanyar la final.

Xaràpova esclata d’alegria després de guanyar la final. / AFP / DOMINIQUE FAGOT

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / París (Enviat especial)

La tennista russa Maria Xaràpova ha conquistat aquest dissabte el seu segon Roland Garros i el seu cinquè títol de Grand Slam a l'imposar-se en la final de París a la romanesa Simona Halep per 6-4, 6-7 (5-7) i 6-4 en tres hores i 2 minuts de partit. La russa, de 27 anys, ha aconseguit emportar-se el títol davant Halep, de 22 anys, en un partit físic en què les finalistes s'han trencat el servei fins en 15 ocasions.

Xaràpova, campiona a París el 2012, pujarà de la vuitena a la segona plaça en el rànquing mundial de la WTA després d'imposar-se en la seva tercera final consecutiva de Roland Garros, després d'haver estat campiona el 2012.La russa també suma un títol en cadascun dels altres tres tornejos de Grand Slam: Open d'Austràlia (2008), Open dels EUA (2006) i Wimbledon (2004). Per tant, forma part de les set jugadores que han guanyat tots els grans.

Notícies relacionades

Així mateix, en la final d'aquest dissabte Xaràpova ha aconseguit la seva 50a victòria a París i s'ha emportat el seu 32è títol individual, així com el tercer del 2014, després dels de Stuttgart Madrid. Rússia ha guanyat en aquesta edició tres títols en Roland Garros, ja que al de Xaràpova s'hi han d'afegir els dels júniors Andrei Riblev (davant el mallorquí Jaume Antoni Munar) i Daria Kasatkina.

La quarta victòria de Xaràpova sobre Halep (sempre ha guanyat la russa els seus enfrontaments directes) simbolitza l'èxit de l'experiència sobre la puixança de la joventut de Halep, que disputava la seva primera final gran en un any en què ha explotat, ja que ha passat del lloc 54è de la darrera temporada al tercer, lloc en què apareixerà aquest dilluns en el rànquing mundial.