Bosses km0 i tot ambient

La tela nàutica és l'element que diferencia les bosses Sila d'Irene Sierra

Irene Sierra al seu estudi.

Irene Sierra al seu estudi. / Mar Rocabert

1
Es llegeix en minuts
Mar Rocabert
Mar Rocabert

Periodista

ver +

Amb una sòlida experiència en disseny gràfic i de complements, la Irene Sierra va engegar la seva marca de bosses, Sila, l'octubre del 2013. Ella tenia clar que havia de buscar un tret distintiu, allò que diferenciés els seus dissenys de la resta, i el va trobar durant una estada a Londres, on va descobrir que la tela nàutica pot ser un material idoni per fer bosses resistents i tot ambient.

Les seves creacions us serviran per anar a la platja, per sortir de passeig per la ciutat, per perdre's per la muntanya o per posar tot l'arsenal necessari per a una nit moguda. Són dissenys versàtils, unisex, de diferents mides i amb un interior molt funcional, que la vostra esquena us agrairà eternament perquè no pesen gens.

Com alguns dels grans invents, les bosses de la Irene van arribar una mica per casualitat. Ella, curiosa amb màquina de cosir, es va fer la seva pròpia bossa, seguint la tendència DIY, amb una loneta de camió. Li agradava tant que la portava a tot arreu. I no només a ella, als amics i coneguts no els passava per alt, i amb ganes d'aconseguir-ne una li preguntaven d'on havia sortit. 

Així que va veure l'oportunitat i, des d'aleshores tot ha anat rodat, ens explica. Com que un dels seus objectius és fer un producte que duri, però també de km0, la seva batalla va ser trobar un taller que li confeccionés amb la màxima qualitat i a prop de Barcelona. Després de molt buscar, en va trobar un de petit  a Granollers, on es cusen les bosses, i un altre a la capital, al barri del Poblenou, on rematen les nanses i tires de pell.

Notícies relacionades

Sila ja es pot trobar a la botiga Ivori, al carrer Mirallers del Born, i a la plataforma online Barcelona Indesign. La Irene ens comenta que aquí hi ha una tendència a veure les seves bosses com un accessori d'estiu, però ella està disposada a canviar aquest imaginari i convèncer el client que és perfecta per a tot l'any. Mireu si trepitja fort, que aquest divendres veureu alguns dels seus dissenys a la passarel·la del 080, on desfilaran amb la firma Torras.

Aquest post s'ha publicat al blog de tendències sostenibles www.cucdecol.com