Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimarts, 26 de setembre: cap als 30 graus

Tardor càlida «històrica»

FOTOS | Una espectacular tempesta descarrega sobre Barcelona

Es disparen els rescats de muntanya

Les temperatures segueixen a l’alça i continuaran per sobre de la mitjana tota la setmana

Temps de Catalunya, avui dimarts, 26 de setembre: cap als 30 graus

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya continua aquest dimarts, 26 de setembre, immersa en un bloqueig anticiclònic. La conseqüència d’això és el temps generalment assolellat, amb alguna boira o boirina, i un progressiu increment de les temperatures. A mitjà termini, el temps seguirà aquesta monòtona pauta.

Avui tampoc s’esperen pluges. Fins a primera hora del matí hi haurà núvols baixos en punts del litoral, el prelitoral i la depressió central. Tot i que el cel es mantindrà en general desennuvolat, podran veure’s a la tarda bandes de núvols alts, sobretot a les comarques occidentals. A la muntanya s’esperen núvols d’evolució.

Les temperatures mínimes a penes han experimentat canvis. El contrast tèrmic entre la nit i el dia continua sent destacat perquè les màximes continuen pujant. La previsió és que les comarques de l’interior s’acostin als 30 graus.

Hi haurà bancs de boira o boirina en punts del litoral, el prelitoral i la depressió central.

Notícies relacionades

El vent bufarà a tot estirar amb força moderada en diverses zones.

El pas intermitent de núvols alts o baixos no evitarà que el martell anticiclònic continuï colpejant. Ens espera un augment progressiu de les temperatures, que continuarà fins entrada la setmana que ve.