1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Està previst que arribi una depressió aïllada en nivells alts (DANA) a Espanya aquest divendres, 1 de setembre. Els pronòstics apunten que portarà pluges i un acusat descens de les temperatures el cap de setmana. Així mateix, l’entrada d’aquest fenomen marcarà l’inici de la tardor meteorològica.

L’arribada de la DANA farà que la calor es dissipi definitivament i que des del dissabte, 2 de setembre, es desplomin les temperatures, que podrien descendir fins a dotze graus a l’interior peninsular i no se superaran els 30 ºC a cap territori espanyol, cauran als 22 ºC a Madrid o 24 a Càceres, Saragossa i Sevilla.

En les últimes hores, han canviat les prediccions de com afectarà la DANA a Catalunya. Les previsions confirmen que només es notarà la DANA a les comarques del sud, on es registraran pluges importants a partir del dissabte, 2 de setembre, a la tarda. El fet que aquest fenomen no deixi pluges a tot Catalunya ha provocat el lament de la Generalitat, que confiava que les precipitacions suposarien un alleujament per a la sequera.

Les zones més afectades

Notícies relacionades

Les tempestes i les precipitacions marcaran el temps a gran part d’Espanya. Les zones que estaran més castigades per aquest fenomen, si la posició de la DANA no canvia, seran els punts del centre i de l’oest peninsular com: la Comunitat de Madrid, l’oest d’Andalusia, Extremadura i l’oest de Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

Serà a la Comunitat de Madrid on la pluja podria assolir fins a 110 mm, alhora que en Castella-la Manxa. A més, a Andalusia podrien arribar a superar els 80 mm.

Temes:

Temps