Més tempestes

Catalunya torna a activar l’alerta per inundacions per a aquesta nit

Les precipitacions més intenses seran al Maresme i el Barcelonès

Les millors imatges de la tempesta a Barcelona

Els meteoròlegs avisen de la DANA que ve

Catalunya torna a activar l’alerta per inundacions per a aquesta nit

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Poques hores després de desactivar-la, la Generalitat ha tornat a decretar l’alerta del pla inuncat per una nova previsió de pluges intenses a partir d’última hora d’aquesta tarda. Les precipitacions més intenses seran al Maresme i el Barcelonès.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) es preveuen pluges que poden superar els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts al Barcelonès i Maresme i 20 l/m² en 30 minuts a la resta de comarques del litoral i prelitoral central aquest vespre i fins a la matinada. En aquestes mateixes comarques també es manté la probabilitat de superar-se el llindar d’acumulació de pluja de 100 l/m² en 24 hores.

En altres zones

Notícies relacionades

A les comarques de la Catalunya central i de Girona també hi pot haver precipitacions intenses a partir d’aquesta tarda, amb la previsió que es pugui superar en aquestes comarques el llindar de 20 l/m² en 30 minuts. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i, puntualment, no es descarta calamarsa.

Protecció Civil demana molta prudència en la mobilitat per aquestes comarques, i especialment no circular ni passar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.