Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dimecres, 9 d’agost: torna la calor de veritat

Temps de Catalunya, avui dimecres, 9 d’agost: torna la calor de veritat

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

Catalunya inicia aquest dimecres, 9 d’agost, un episodi de calor que ens tornarà a portar temperatures extremes i xafogor, i en alguns territoris, calitja. El punt àlgid d’aquest pic d’altes temperatures es donarà demà dijous. La Generalitat té activats per a avui i demà avisos per calor a diverses comarques de l’interior, especialment dijous i a la meitat occidental.

Tot i que el cel es mantindrà bastant serè en general, veurem núvols baixos a la Catalunya central i al litoral i prelitoral. No es preveuen precipitacions en tota la jornada.

Com apuntàvem, l’ascens de les temperatures (que ja s’ha notat de matinada) serà especialment destacat a comarques d’occident. Les màximes pujaran sobretot en aquestes zones.

Junt amb la calor, apareixerà la calitja, que dificultarà la visibilitat en algunes zones i empitjorarà la qualitat de l’aire.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb ratxes fortes durant la tarda al prelitoral sud, al sud de les comarques de Ponent i a la Costa Brava.

Demà serà el dia de calor més intensa i s’esperen temperatures de fins a 43 graus a zones de l’interior. A partir de llavors, la massa d’aire càlid perdrà força, però no ens enganyem: continuarà fent calor, i molta, molt per sobre del que és habitual en aquesta època de l’any. L’ambient serà encara més assolellat.