L’Aemet ho confirma: aquest serà el dia més dur de l’onada de calor

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’uns dies de calma, la calor torna a Espanya, i comença una tercera onada de calor. En concret, les altes temperatures afectaran quinze províncies d’Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, Galícia i el País Valencià, amb màximes de fins a 44 Cº, segons ha pronosticat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Segons ha assenyalat la institució, també hi ha un elevat risc d’incendis a tota la Península Ibèrica. L’onada de calor desencadenarà un flux d’aire càlid i sec de component sud, que entrarà a la Península Ibèrica des del nord de l’Àfrica. Aquesta massa d’aire causarà un augment addicional de les temperatures a les àrees afectades.

Tercera onada de calor

Notícies relacionades

Segons ha indicat l’Aemet la tercera onada de calor va començar aquest dilluns 7 d’agost i durarà fins al dijous –10 d’agost. Hi ha comunitats que es troben en alerta taronja per altes temperatures com Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura. Galícia i la Comunitat de Madrid estan en alerta groga i a la resta de la península les temperatures continuaran ascendint al llarg de la setmana.

Dia amb temperatures més elevades

El dia més dur serà dimecres –9 d’agost–, segons ha anunciat l’Aemet: «Aquest dia serà probablement el dia àlgid d’aquest episodi i es podrien assolir o superar els 42-44 Cº en àmplies àrees de la meitat sud i la zona centre, i els 40 graus en zones del Cantàbric oriental, centre de l’altiplà nord i la vall de l’Ebre».