Temperatures

¿Per què els termòmetres que veus pel carrer tenen valors extrems? L’Aemet revela quin és el secret

¿Per què els termòmetres que veus pel carrer tenen valors extrems? L’Aemet revela quin és el secret
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De ben segur que alguna vegada t’has preguntat si de veritat pots confiar en els valors extrems, de vegades surrealistes, que mostren alguns dels termòmetres col·locats pel carrer. Aquests plafons informatius moltes vegades mostren temperatures molt per sobre de les anunciades per les agències del temps, cosa que els resta tant utilitat com credibilitat.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) s’ha encarregat d’aclarir aquest tema per mitjà d’un fil de Twitter en el qual mostra què amaguen a les entranyes aquestes pantalles.

Homologació

Tal com defensa l’Aemet, les observacions de temperatura s’han de fer «en unes condicions òptimes marcades per l’Organització Meteorològica Mundial (OMM)». És precisament aquest portaveu autoritzat de les Nacions Unides sobre el temps el que ofereix la «garita meteorològica o abric meteorològic», que protegeix el termòmetre que guarda al seu interior de l’escalfament provocat per la radiació solar.

Notícies relacionades

Aquesta ‘armadura’, ventilada i de color blanc per evitar l’acumulació de calor, també està situada un metre i mig per sobre del terra i la seva porta està orientada sempre cap al nord.

Així doncs, si qualsevol d’aquestes característiques no es compleix, l’instrument de mesurament serà més propens a cometre errors i mostrar dades esbiaixades.