Mario Picazo assenyala un gran perill: «Ens estem acostumant...»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Cerberus’, l’onada de calor que assola Espanya aquests dies, ha disparat els termòmetres a la vora del Mediterrani. Amb valors per sobre dels 40 graus en una infinitat de municipis, la jornada d’aquest dimarts passarà a la història per la calor extrema. O no. És el meteoròleg Mario Picazo el que adverteix de la creixent preocupació entorn dels continus rècords de temperatures que s’han esdevingut recentment.

«Ens estem acostumant a sentir, dia sí dia no, que s’ha batut un rècord de temperatura en algun lloc. Avui Roma i Figueres han sigut només dos exemples dels molts registres tèrmics excepcionals que s’han mesurat pel planeta», va publicar citant un tuit que informava dels 45,3 i 42,9 graus registrats a la localitat catalana i la capital italiana, respectivament.

Calor excepcional

Notícies relacionades

Tal com afirma Picazo, els registres tèrmics de dimarts a la comunitat catalana van ser «excepcionals». Més enllà de la marca històrica de Figueres, van ser 80 els municipis on el mercuri dels termòmetres va depassar el 40. Així mateix, acompanyant la localitat de l’Alt Empordà, fins a sis municipis gironins van arribar als 44 graus de màxima, marca mai abans assolida a Catalunya.

Per sort, tal com el mateix meteoròleg va anunciar en un altre dels seus tuits, «entre avui i dissabte passarem d’anomalies positives de temperatura de prop de 10 graus a anomalies negatives de fins a 7 graus en algunes zones».