Xarxes socials

Mario Picazo contesta a la pregunta d’aquesta setmana: ¿quan farà menys calor?

Mario Picazo

Mario Picazo

1
Es llegeix en minuts
Redacción Yotele

Els termòmetres han tornat a disparar-se en gran part del nostre país per l’entrada d’una nova bossa d’aire càlid des del nord d’Àfrica. Des d’aquest dilluns, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta vermella per calor extrema a diverses comarques de Còrdova i Jaén, a més altres alertes taronges i grogues a gran part d’una península Ibèrica en la qual tornaran a viure’s nits equatorials.

D’aquest nou episodi d’altes temperatures ha parlat Mario Picazo, que ha anunciat quan començan a baixar les temperatures en un article publicat a ElTiempo.com: «Les temperatures pujaran progressivament entre aquest dilluns i dimarts tot i que ja a partir de dimecres anirem notant un alleujament tèrmic tot i que no per això deixarem de notar la calor que correspon a aquestes dates de juliol».

Notícies relacionades

«L’alleujament tèrmic el notarem ja durant la recta final de la setmana amb valors més propis de les dates de juliol en les quals som. Tot i així algunes capitals habitualment càlides encara arribarà a situar el mercuri entre els 35 ºC i els 40 ºC, tot i que les nits seran menys tòrrides en general», va apuntar el meteoròleg

Fins que arribi aquest alleujament tèrmic, Picazo també ha revelat com seran les nits a la península Ibèrica: «Es manté la calor nocturna amb nits tropicals i algunes d’equatorials en un bon nombre de capitals. Les del Mediterrani sobretot, però també algunes de l’interior com Madrid on el mercuri no baixarà dels 25 ºC».