L’Aemet avança la notícia del temps més esperada a Espanya: «Arribaran»

Javier Cebollada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat als seus seguidors de Twitter la notícia que molts esperaven a Espanya per als pròxims tres mesos: l’arribada de pluges. Després de l’onada de calor que s’ha viscut al país els dies passats, segons les prediccions l’ambient continuarà sent més càlid del normal, però la probabilitat de pluges serà superior a la mitjana habitual en aquesta època de l’any.

Tot i així, en les pròximes dues setmanes s’ha pronosticat que a Espanya s’entrarà en un període anomenat canícula. En meteorologia es denomina així a la quinzena més calorosa de l’any, que en aquesta ocasió arranca a mitjans de juliol –en concret, aquest dissabte dia 15– i és quan es patiran temperatures d’entre 35 ºC i fins a 40 ºC.

Tornaran les pluges

Notícies relacionades

L’Aemet ha anunciat a través del compte de Twitter que la predicció de temperatures del programa Copernicus per al trimestre agost-setembre-octubre crida l’atenció perquè «a la pràctica totalitat de les terres emergides del planeta (i a bona part dels oceans) hi ha una alta probabilitat que sigui més càlid del normal», segons han pronosticat.

En el mateix fil de la xarxa social, l’Aemet ha alertat que, si es fa «zoom a Europa», es pot observar com l’escenari més probable per al trimestre agost-setembre-octubre és el que les pluges estigun per sobre del normal al sud del continent, inclosa la major part d’Espanya, amb un 40 a 50% de probabilitat.

Temes:

Aemet Temps