Mario Picazo respon al que tothom vol saber: ¿Tornarà l’onada de calor aquest cap de setmana?

Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Deixant enrere l’onada de calor que ha viscut Espanya en els últims dies, amb temperatures de fins a 45 Cº, toca preguntar-se si aquest episodi d’extremes temperatures serà continu durant tot l’estiu o els termòmetres milloraran de cara als pròxims dies i, en concret, el cap de setmana.

Segons el meteoròleg Mario Picazo, aquest cap de setmana, en general, estarà marcat per l’estabilitat. Hi haurà temperatures elevades arreu del país però no tant com les d’aquests dies enrere. Serà al nord peninsular on hi haurà una mica d’inestabilitat, «però serà més aviat passatger», ha pronosticat.

El que sí que destaca Picazo és el període que començarà en els pròxims 15 dies, ja que s’entrarà en l’episodi denominat canícula. En meteorologia es denomina així a la quinzena més calorosa de l’any, que en aquesta ocasió arrenca a mitjans de juliol, i és quan s’observen temperatures d’entre 35 ºC fins i tot 40 ºC.

Notícies relacionades

La canícula dura uns 40 dies de mitjana, entre el juliol i l’agost. El període oficial és entre aquest dissabte, 15 de juliol, i el 15 d’agost, cosa que faria que durant aquestes dates es registraran les temperatures més altes de l’any. 

Temperatures més estables

Les temperatures diürnes durant aquest cap de setmana es moderaran, tot i que no baixaran dels valors habituals per a aquestes dates. Moltes capitals registraran nits tropicals i algunes d’equatorials, sobretot a les costes del Mediterrani i zones pròximes. Les més elevades es registraran a la Vall del Guadalquivir i en zones de l’altiplà sud i la Vall de l’Ebre. Al nord les temperatures seran més suportables i al Cantàbric seran fins a la meitat del que registrin alguns termòmetres del sud.