Previsió

Roberto Brasero ho aclareix en la seva última predicció: aquí és on més calor farà aquest cap de setmana

Roberto Brasero ho aclareix en la seva última predicció: aquí és on més calor farà aquest cap de setmana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous 22 de juny, el segon dia de l’estiu, deixarà enrere totes les pertorbacions degudes a les tempestes que han escombrat nombroses comunitats d’Espanya. «Aquest dijous, de tot això amb prou feines quedarà res. I divendres i durant el cap de setmana, el primer de l’estació, estarem parlant d’una calor ja de ple estiu», vaticina Roberto Brasero, meteoròleg d’Antena 3 i Onda Cero.

Aquest dijous les tempestes s’aniran retirant i donaran pas al sol i a les temperatures en ascens.

Divendres pujaran les temperatures a gairebé tot Espanya, pronostica Brasero. «Dissabte, no obstant, l’ascens serà generalitzat, de nord a sud, i encara pujaran en la jornada dominical, llevat del Cantàbric», augura.

La zona més afectada, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), serà el quadrant sud-oest i centre peninsular, amb unes temperatures màximes que probablement superin els 38 ºC, i sobrepassaran els 40-42 ºC en zones de la vall del Guadalquivir i de la Guadiana.

Notícies relacionades

Brasero entra en detalls: «Les temperatures mínimes al quadrant sud-oest també seran molt elevades; s’esperen nits tropicals amb mínimes per sobre de 20-22 ºC en àmplies zones. Les altes temperatures també s’estendran a la resta de la Península i les Balears però de forma més moderada. A Galícia i litoral cantàbric, les màximes arribaran a valors superiors als normals fins a la jornada de dissabte, quan podrien superar-se els 34-36 ºC en zones de la vall del Miño».

A la major part de la Península, l’ascens de temperatures s’estendrà fins diumenge, quan és probable que se superin els 36 ºC en zones de l’altiplà nord i interior de Mallorca, i els 38 ºC en punts de la vall de l’Ebre, remata el meteoròleg.