Paperetes i ¿paraigua?

¿Quin temps farà aquest diumenge per a les eleccions municipals a Barcelona i la resta de Catalunya?

Eleccions municipals i autonòmiques 2023: última hora, en DIRECTE

El catastròfic pronòstic dels meteoròlegs per a l’estiu 2023

¿Quin temps farà aquest diumenge per a les eleccions municipals a Barcelona i la resta de Catalunya?

ALFONS PUERTAS / OBSERVATORI FABRA (RACAB) / EPC

1
Es llegeix en minuts

Els ciutadans tenen aquest diumenge, 28 de maig, una cita amb les urnes en les eleccions municipals i autònomes del 2023. A més de sortir de casa amb el vot, moltes persones ho faran mirant al cel. La inestabilitat meteorològica i les fortes plugesseran la tònica durant els dies previs perquè una altra DANA travessa la península Ibèrica. Tot i que falten cinc dies per a la jornada electoral, les previsions ja apunten el temps què farà a Barcelona i Catalunya el 28M.

La majoria de votants només hauran de sortir de casa amb la papereta, sobretot a la ciutat de Barcelona i el litoral català. Les pertorbacions deixaran enrere Catalunya durant divendres i dissabte, i donaran pas a un diumenge amb un cel sense núvol o parcialment cobert a gairebé tot el territori.

Les temperatures pujaran lleugerament a partir de dissabte i encara cal veure fins on escalaran diumenge. De moment, esperen màximes de 23 graus a Tarragona, i de 25 graus a Barcelona i la costa. A l’interior seran una mica més altes: a Lleida i Girona arribaran als 28 graus.

Pluges al Pirineu

Notícies relacionades

El Pirineu marcarà el contrapunt a una jornada de temps estable. Amb nuvolositat més densa, les pluges faran acte de presència de forma dispar: a les comarques de Lleida seran més notables, mentre que a les de Girona hi haurà xàfecs febles. Tot i així, les precipitacions respectaran els termòmetres, que podrien arribar als 22 graus.

Tot això amb l’excepció del vessant occidental. La Vall d’Aran viurà una jornada electoral passada per aigua, fins i tot amb tempestes elèctriques. A més de sortir de casa amb el paraigua a l’altra mà, els aranesos també ho hauran de fer amb l’abric perquè les temperatures es resistiran a arribar als 20 graus.