Previsió modificada

El Meteocat avisa: canvi imprevist del temps a Catalunya dijous i divendres

Espanya rep un ‘batalló de tempestes’

¿Has patit una inundació? Els consells de l’OCU

El Meteocat avisa: canvi imprevist del temps a Catalunya dijous i divendres

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Els meteoròlegs, davant les prediccions a mitjà termini, sempre diuen el mateix: «Haurem de seguir de prop l’actualització de les previsions». El que sembla una falca per cobrir-se les espatlles, s’acaba de desmostrar que té la seva raó de ser. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha advertit aquest dimarts d’un notable canvi en el pronòstic de dijous i divendres.

Fins ara, Catalunya està notant de refiló els efectes de la DANA amb un temps inestable que té origen en la pertorbació del sud-est peninsular i s’esperava que aquesta influència es reforcés a partir de dimecres i, sobretot, dijous.

Però alguna cosa acaba d’aparèixer als mapes predictius de mig termini que fins ara no constava. El model centreeuropeu a mitjà termini situa molt a prop de Catalunya una bossa d’aire fred per a dijous. És el que està ara causant precipitacions al nord d’Europa i que no estava previst que pugés més amunt de França. En cas que es confirmi aquest pronòstic, tindrem més inestabilitat i més tempestes.

Res segur

Divendres, el centre de la pertorbació s’allunyaria de Catalunya i en direcció a l’oest.

Notícies relacionades

Tot i així, hi ha altres models a mitjà termini en els quals la pertorbació no arribaria a situar-se sobre Catalunya, sinó bastant més a l’oest.

Com dèiem al principi, «haurem de seguir de prop l’actualització de les previsions».