Fenomen meteorològic

Un intens doble arc de Sant Martí liquida una tarda de poca pluja a Barcelona

Un intens doble arc de Sant Martí liquida una tarda de poca pluja a Barcelona

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

Res a veure amb la calamarsa que va caure aquest divendres, ni les intenses pluges que diumenge van regar Barcelona i l’àrea metropolitana; però tot i que aquest dissabte les precipitacions no han tingut la presència i l’efecte dels últims dies i que s’han recollit quantitats ínfimes d’aigua –mig litre a l’observatori Fabra– ens ha deixat un preciós regal després del pas d’aquest escanyolit front: un doble arc de Sant Martí.

Notícies relacionades

Aquest fenomen, que s’ha revelat sobre dos quarts de vuit de la tarda, ha acolorit un firmament fins aleshores gris gràcies als rajos de sol que han aprofitat les primeres escletxes entre els núvols per executar un meravellós i intens arc de Sant Martí que s’ha pogut apreciar des d’alguns punt de la capital catalana.

Per a diumenge, la probabilitat de pluja a Barcelona és encara més escassa, tot i que no es pot descartar. El pronòstic és d’una jornada de núvols i clarianes i temperatures suaus per sota del que és habitual per a aquestes dates que encara no hauran repuntat.

Temes:

Barcelona Pluges