Previsió meteorològica

Les pluges tornen a Catalunya aquesta setmana: ¿fins quan?

  • Barcelona presencia un esquiu fenomen meteorològic

  • ¿Quant plourà al maig?

Les pluges tornen a Catalunya aquesta setmana: ¿fins quan?

Meteocat

1
Es llegeix en minuts

Catalunya comença aquest dilluns, 8 de maig, la segona setmana de maig amb una treva meteorològica després d’un diumenge tempestuós que va posar en alerta diverses comarques per la intensitat de les precipitacions i de la descàrrega de calamarsa. Però aquest període de bonança serà breu.

Totes les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) assenyalen que aquest dimarts, 9 de maig, a la tarda, arribarà un nou canvi de temps que promet quedar-se amb nosaltres pràcticament fins al cap de setmana. No suposarà en absolut el remei de la sequera, però s’obre un esperançador període que trenca la inèrcia seca dels últims mesos.

Ja aquest dimarts tornarem a notar l’entrada successiva de masses d’aire fred que s’aniran intensificant amb el pas de les jornades.

Dimarts a la tarda augmentarà significativament la nuvolositat i arribaran els primers xàfecs, alguns dels quals acompanyats de tempesta, a nombroses comarques del nord de Catalunya.

El fenomen s’estendrà dimecres a més comarques, i arribarà a l’entorn de l’àrea de Barcelona. Les quantitats d’aigua acumulada aniran augmentant progressivament, tot i que seran especialment importants al Prepirineu oriental. No es descarta que es formi en aquestes dates una DANA en aquesta part del Mediterrani, que contribuirà a les precipitacions.

Dijous serà gairebé un calc de dimecres, amb unes precipitacions que aguantaran el tipus i no cessaran.

El dia més intens

Notícies relacionades

Segons les previsions a mitjà termini, seria divendres l’últim, més intens i més extens dia d’aquest nou episodi de pluges a Catalunya.

Les temperatures cauran a partir de dimecres per sota dels registres habituals en aquestes altures del mes de maig. Aquest ambient més fresquet continuarà uns quants dies més.