Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui divendres, 5 de maig del 2023: ambient estiuenc

Diumenge arriba un canvi de temps que portarà pluges a nombroses comarques

  • ¿Què és un tàlveg meteorològic?

  • S’acosta un altre canvi de temps

Temps de Catalunya, avui divendres, 5 de maig del 2023: ambient estiuenc

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya tindrà aquest divendres, 5 de maig, un altre dia plàcid, gairebé estiuenc. Només s’espera una cosa semblant a moviment al Pirineu. La bonança donarà peu a un cap de setmana més mogut, amb pluges diumenge a nombroses comarques.

El cel es mantindrà poc cobert, només ‘tacat’ pel pas de núvols alts, més abundants a la tarda. A partir del migdia apareixeran masses ennuvolades d’evolució al prelitoral, el Prepirineu i el Pirineu. També hi haurà núvols baixos al litoral i prelitoral.

Podrà ploure a la tarda, amb algun xàfec aïllat, al nord de la Vall d’Aran. Les precipitacions podran estar acompanyades localment per tempestes.

Les temperatures seran com les dels últims dies, amb valors pròxims als 30 graus, típicament estiuencs, a les comarques de l’interior. Les temperatures mínimes també pujaran avui a moltes zones.

Notícies relacionades

El vent podrà bufar amb ratxes fortes a punts del litoral i prelitoral nord, a l’interior de la vall de l’Ebre i a punts de la depressió central.

La progressiva aproximació d’un front fred portarà inestabilitat el cap de setmana. Dissabte veurem més núvols i alguna precipitació al Pirineu. Diumenge, les pluges i tempestes s’estendran a més comarques, sobretot les de la meitat nord. Per a la setmana que ve esperem també algun dia plujós.