Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui divendres 28 d’abril de 2023: fort cop de calor

S’esperen temperatures de més de 30 graus a nombroses comarques

  • Avís de Mario Picazo sobre el que passarà aquest divendres al migdia

  • El Meteocat avisa: aquesta setmana batrem rècords

  • Arriba el temut ‘forn ibèric’

Temps de Catalunya, avui divendres 28 d’abril de 2023: fort cop de calor

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya rebrà aquest divendres, 28 d’abril, el primer gran cop de la massa d’aire càlid que ha irromput procedent del nord de l’Àfrica. Malgrat els núvols que enteranyinaran bona part del territori, els termòmetres marcaran un rècord de calor en mes d’abril. L’episodi de temperatures altes arribarà al pic dissabte. A l’acabar aquell mateix dia, un front fred normalitzarà una mica l’ambient i portarà pluges a nombroses comarques.

Durant tot el dia circularan d’oest a est núvols alts. A l’acabar el matí, s’hi sumaran masses de núvols mitjans, que deixaran el cel semitapat o tapat. A més, veurem, com està sent habitual, núvols baixos en diversos trams del litoral. No s’esperen precipitacions.

La gran protagonista de la jornada serà la calor. Les temperatures pujaran de manera molt destacada, sobretot a les comarques de Ponent i del Prepirineu occidental, on els termòmetres superaran fàcilment els 32-33 graus. L’escomesa tèrmica es notarà menys al litoral gràcies a la brisa marina.

Notícies relacionades

El vent bufarà amb ratxes fortes a les Terres de l’Ebre, al prelitoral sud i al litoral i prelitoral nord.

Dissabte arribarà el pic de l’episodi de calor, però també serà el dia que acabarà, a causa de l’arribada d’un front d’aire fred que refrescarà l’ambient i portarà pluges a nombroses comarques de la meitat nord, algunes acompanyades de tempesta. Diumenge les pluges s’estendran i trucaran a les portes de l’àrea de Barcelona. Dilluns seguiran les precipitacions.