Arriba el ‘forn ibèric’

Una massa d’aire calent procedent de l’Àfrica s’acosta a Barcelona: ¿què passarà?

Arriba la massa d’aire més càlida a l’abril des del 1980

El ‘forn català’: temperatures de juliol a l’abril a l’interior

Una massa d’aire calent procedent de l’Àfrica s’acosta a Barcelona: ¿què passarà?

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’arribada del que s’ha batejat com a ‘forn ibèric’ ha posat en alerta tots els organismes meteorològics. El causant serà la irrupció d’una massa d’aire calent del nord de l’Àfrica que arribarà aquesta setmana a Espanya. Com a conseqüència d’aquesta entrada d’aire, el més càlid registrat a l’abril des del 1980, bona part de la Península es posarà per sobre dels 30 graus. A Andalusia, especialment a la vall del Guadalquivir arribaran als 40.

Catalunya notarà aquesta irrupció de la calor africana a partir de dimecres. Nombroses comarques, especialment a l’interior i al sud, es posaran clarament per sobre dels 30 graus, i a Ponent arribaran als 35.

Notícies relacionades

¿I Barcelona? La capital, així com bona part del litoral, no patirà l’impacte més fort de l’episodi de calor. Les poblacions de l’àrea metropolitana més pròximes al mar també patiran calor, però les màximes ‘només’ oscil·laran entre els 25 i els 26 graus.

La fase àlgida del cop d’aire africà es preveu que sigui entre divendres vinent, 28 d’abril, i diumenge, 30 d’abril. Serà un ‘estiuet’ que acabarà diumenge, amb l’entrada d’aire fred i la probabilitat (encara sense confirmar) de precipitacions en forma de tempestes.