Predicció

Gir de 180 graus en el temps: l’Aemet ja posa data

  • La reflexió de Mario Picazo abans de l’estiu

  • L’última predicció de Jorge Rey: «venen turbulències»

Gir de 180 graus en el temps: l’Aemet ja posa data

Aemet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El front que afecta des d’aquest dimecres la meitat nord de la península Ibèrica, i que ocasionarà pluges, neu en zones muntanyoses i un important descens de les temperatures, serà breu. El cap de setmana tornarem a la ‘normalitat’ del que està sent aquest abril: més calor i absència de precipitacions.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) recull en un fil recent de Twitter el que augura per als 10 dies vinents l’índex EFI del model predictiu europeu ECMWF. «Podrien ser, en conjunt, inusualment secs i d’inusual a molt inusualment càlids a la major part del país», pronostica l’Aemet.

El canvi

Notícies relacionades

Arribarem així a una situació molt preocupant l’última setmana d’abril, però és llavors quan l’agència meteorològica veu indicis d’un canvi important: «És possible que l’última setmana d’abril canviï la situació, amb menys anomalia càlida i arribada de precipitacions.» Traduït: pluges i menys calor.

De tota manera, l’Aemet admet que encara és massa aviat per arribar a conclusions: «S’haurà d’esperar a veure si la predicció es confirma».