Predicció

Passarà aquest dijous: l’Aemet llança un avís especial a aquestes zones d’Espanya

  • Arriba la setmana «d’estiu»

  • L’alarmant predicció de l’Aemet

  • ¿Quan plourà? L’Aemet obre la porta a l’esperança

Passarà aquest dijous: l’Aemet llança un avís especial a aquestes zones d’Espanya

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El final del mes de març no para de donar-nos dades per a la història climatològica. Les temperatures són molt per sobre dels valors propis a aquesta època de l’any i les precipitacions trigaran a arribar.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha aportat algunes dades per a l’«anòmal» i «impropi» episodi d’altes temperatures d’aquest final de març. El ‘dia D’ d’aquesta calor serà aquesta dijous, 30 de març. Segons les previsions de l’Aemet, els termòmetres marcaran més de 30 graus a nombroses zones d’Espanya.

«A mitjans de la setmana, si els pronòstics es compleixen, podríem estar davant una situació realment anòmala pel que fa a les temperatures, amb més de 30ºC en punts de l’est i sud peninsular, així com a les Illes Canàries», ha detallat l’agència a les seves xarxes socials.

¿30 de maig o 30 de març?

L’Aemet destaca que els registres màxims podran ser «entre 10 i 15 graus» per sobre del normal, a l’est i el sud.

Notícies relacionades

El meteoròleg de l’Aemet Juan Jesús González Alemán ha anat més enllà i ha precisat que diverses zones arribaran als 34 graus. En un comentari de Twitter que s’ha viralitzat a les xarxes socials, González Alemán ironitza sobre la temperatura: «No, no és la prevista per al 30 de maig, és per al 30 de març».

¿Durant la Setmana Santa?

Sobre el temps durant la Setmana Santa, l’Aemet augura que hi haurà un ambient suau sense gaire pluges en general. La temperatura serà, segons aquesta previsió, una mica més alta del normal.