Primavera seca

Els meteoròlegs responen: ¿quan plourà a Espanya?

  • ¿Quin temps farà per Setmana Santa?

  • Aemet: es confirmen els pitjors pronòstics per al mes de març

Els meteoròlegs responen: ¿quan plourà a Espanya?

Alfons Puertas / Observatori Fabra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inici de la primavera meteorològica està sent descoratjador per a tots els que anhelen l’arribada de les pluges. La pregunta és obligada: ¿haurem d’esperar molt per a l’arribada de les pluges? La meteoròloga Irene Santa comparteix el seu pronòstic a eltiempo.es.

De moment, en la setmana actual, les escasses pluges es limitaran a l’extrem nord-oest d’Espanya. Galícia, Astúries, el País Basc, Cantabira, Navarra, la Rioja i Castella i Lleó registraran precipitacions d’escassa intensitat durant els pròxims dies. El dia amb pluges més persistents podria ser diumenge.

Els models a mitjà termini no acaben d’oferir motius per a l’esperança. El març acabarà sent poc menys que «catastròfic», en paraules de Santa, i tampoc s’espera cap alegria a inicis d’abril. Tot apunta a pluges normals o per sota del que és habitual segons la zona les pròximes setmanes.

¿I per Setmana Santa?

Notícies relacionades

Els models predictius no permeten aventurar si plourà per Setmana Santa. Es limiten a marcar tendències. I aquestes indiquen el mateix: temperatures per sobre de la mitjana, sobretot a Andalusia i Castella-la Manxa. Quant a les pluges, podria ser més seca del que és habitual a Extremadura, Madrid, Castella-la Manxa i Andalusia.

.