Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns, 13 de març del 2023: una tarda inestable

Els núvols i el risc de precipitació arribaran en l’últim tram del dia a les comarques nord-occidentals

  • L’escalfament sobtat estratosfèric ja és una realitat: ¿què pot provocar?

Temps de Catalunya, avui dilluns, 13 de març del 2023: una tarda inestable

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya registrarà aquest dilluns, 13 de març, un canvi de temps, però, tranquils, arribarà a partir de la tarda. Fins a aquell moment, tindrem un dia amb domini del sol i els núvols baixos. Després, inestabilitat, risc de pluja i vent.

El cel quedarà molt cobert a partir de la tarda al quadrant nord-oest. Paral·lelament, apareixeran núvols baixos al litoral.

S’esperen precipitacions a partir de la tarda a les comarques del nord-oest. Al final del dia també podria ploure en altres punts pròxims.

La cota de neu començarà la jornada als 2.400 metres i baixarà als 1.600 al vessant nord del Pirineu. Tot i que no es preveu que les pluges siguin abundants, podrien anar acompanyades de tempestes al nord-oest, i també de calamarsa.

Malgrat que la temperatura mínima experimentarà pocs canvis, la màxima pujarà, especialment al litoral i al prelitoral sud. A la depressió central i a l’extrem nord-est es podran superar els 25 graus.

Notícies relacionades

A partir de mig matí, hi haurà ratxes fortes de vent al litoral central i nord, així com a zones elevades del prelitoral i del terç nord. A les cotes més altes del nord del Pirineu, hi haurà problemes amb ratxes que podran superar els 90 km/h. També hi haurà tramuntana forta al nord de l’Empordà.

La previsió apunta que els pròxims dies les temperatures urbanes s’aniran normalitzant i s’aproximaran als valors més habituals en aquesta època d’any. Dijous serà un dia assolellat.