El trimestre vinent

Aemet | La primavera comença amb fred però...

  • Mario Picazo actualitza la seva previsió sobre el ‘Juliette’

  • Jorge Rey parla de la següent borrasca després del ‘Juliette’

Aemet | La primavera comença amb fred però...
1
Es llegeix en minuts

La primavera meteorològica ha començat aquest dimecres, 1 de març, però amb temperatures pròpies de l’hivern més rigorós. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha publicat un fil de Twitter en el qual explica les condicions en què Espanya afronta el canvi d’estació i ens revela què passarà en els pròxims mesos.

L’Aemet destaca les gelades generalitzades en aquesta primera matinada primaveral (-12ºC al Pirineu i temperatures similars al centre i nord peninsular).

L’agència estatal afegeix que «es tracta de temperatures molt baixes per a l’època: en bona part del territori són entre 4 i 10 ºC per sota de la mitjana normal del període 1991-2020. L’única comunitat amb temperatures superiors a aquesta mitjana és les Canàries». «Això significa que, en molts punts, les temperatures mínimes d’aquest 1 de març estan per sota del percentil 5 (és a dir, se situen entre el 5% de les més fredes registrades en aquesta època de l’any)», precisa l’Aemet.

¿Fins quan farà fred?

L’Aemet, com ja va assegurar abans, augura que «les temperatures pujaran de manera progressiva a partir de dijous, tot i que continuaran les gelades i l’ambient fred de matinada i primeres hores del matí durant tota la setmana».

Notícies relacionades

I tot apunta que la primavera no serà com ha començat, aventura l’Aemet: «Comença la primavera meteorològica (març-abril-maig), per tant, amb fred; però l’escenari més probable és el d’un trimestre més càlid del que és habitual, sobretot a l’est peninsular i als arxipèlags».

I quant a les pluges, sembla que al sud-oest de la penísula plourà més del que és habitual.