Previsió meteorològica

Temps de Catalunya avui, divendres 23 de desembre del 2022: fora l’abric

L’ambient suau i gairebé primaveral marcarà el temps per la Nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve

  • L’Aemet prediu que passarem el Nadal en màniga curta

  • El Meteocat vaticina el temps per a Nadal... amb sorpresa la setmana de la nit de Cap d’Any

  • ¿Què és l’‘efecte föhn’?

Temps de Catalunya avui, divendres 23 de desembre del 2022: fora l’abric

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Catalunya comença aquest divendres, 23 de desembre, una sèrie de dies marcats per les altes temperatures, gairebé primaverals. Per exemple, poblacions de Tarragona s’han despertat avui amb temperatures que superen els 18 graus centígrads, absolutament insòlit en aquesta època de l’any. La resta del dia estarà marcat pel sol i pels estrats baixos o boira.

En la majoria de comarques el cel serà clar o poc cobert i passaran núvols alts i mitjans. Fins a mig matí hi haurà estrats baixos a les comarques de Lleida i de la Catalunya Central. No s’esperen precipitacions.

Les temperatures mínimes, com dèiem, segueixen la seva tendència a l’alça, sobretot al litoral. Les màximes pujaran en totes les zones excepte allà on hi hagi boira.

Notícies relacionades

Fins a mig matí hi haurà ratxes de vent fort a la meitat sud del litoral i del prelitoral. Segons avanci el dia, pot bufar amb força en punts elevats de l’interior i al sector central del litoral.

Sense canvis a mitjà termini. L’ambient suau, amb temperatures càlides en moltes zones, continuarà almenys fins a Sant Esteve.