Novembre mogut

L’Aemet parla de l’arribada d’una «llengua de fred» a Espanya: aquesta és la seva predicció

Les borrasques atlàntiques escombraran la península els pròxims dies

L’Aemet parla de l’arribada d’una «llengua de fred» a Espanya: aquesta és la seva predicció
1
Es llegeix en minuts

Sembla que, per fi, la tardor s’ha instal·lat entre nosaltres i es mantindrà durant el que queda de novembre. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), els pròxims dies es veuran passats per aigua, sobretot a la meitat occidental del país i el termòmetre anirà caient fins a acostar-se o posar-se per sota fins i tot dels valors habituals d’aquestes altures de la tardor.

Aquest descens de les temperatures serà evident el cap de setmana. Serà una davallada «acusada i generalitzada», i amb possibilitat de nevades en gairebé tots els sistemes muntanyosos.

Notícies relacionades

Aquesta caiguda de les temperatures del cap de setmana es veurà alimentada per un tàlveg, una llengua d’aire fred en nivells mitjans i alts de la troposfera. Els vents del nord-oest i el nord portaran aquest fred i incrementaran la sensació tèrmica de descens de temperatures. Les cotes de neu, a més, baixaran significativament.

¿I la setmana vinent? Podria començar com acabarà l’actual, amb l’arribada de nous fronts que deixaran pluges sobretot al nord-oest de la Península.